GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρός Μαροκινός μετανάστης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Εικοσιδιάχρονος Μαροκινός μετανάστης έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Όπως είπε στο ΑΠΕ...

Νεκρός Μαροκινός μετανάστης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Εικοσιδιάχρονος Μαροκινός μετανάστης έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αντώνης Ρήγας από την οργάνωση "Γιατροί Χωρίς Σύνορα", ο άτυχος νεαρός ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης στο σημείο όπου εδώ και μέρες παραμένουν ακινητοποιημένες αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ.

Λίγο μετά τον θάνατο του 22χρονου Μαροκινού, μετανάστες επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών της ΠΓΔΜ και άρχισαν να καίνε κουβέρτες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. 

Έντονη είναι και η παρουσία των Ελλήνων αστυνομικών στην περιοχή, οι οποίοι προσπαθούν να ανοίξουν δίοδο προκειμένου να περάσουν προς την πλευρά της πΓΔΜ οι Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή (δηλ. οι τρεις εθνικότητες στις οποίες επιτρέπεται η διέλευση).

Μεγάλη ομάδα προσφύγων -περίπου 3000 άτομα από τις τρεις παραπάνω εθνικότητες- περιμένουν σε ένα περιφραγμένο χωράφι δίπλα στον καταυλισμό, με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Στο μεταξύ, ένας τραυματίας από τα επεισόδια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου.

Οι οικονομικοί μετανάστες διαμαρτύρονται διότι οι πρόσφυγες περνούν τα σύνορα προς την πΓΔΜ, σε αντίθεση με τους ίδιους που παραμένουν καθηλωμένοι στα σύνορα σε άθλιες συνθήκες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση