GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η οίηση του Αλέξη Τσίπρα...

Επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθώντας να απαντήσει για τις επιπτώσεις της πρόσφατης ανακεφαλαιοπ...

Επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθώντας να απαντήσει για τις επιπτώσεις της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης, με τον αφελληνισμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την κατακρήμνιση των τραπεζικών μετοχών.
Είχε προηγηθεί η ερώτηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη που μεταξύ άλλων απείλησε τον πρωθυπουργό με εξεταστική επιτροπή για την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση. «Με τις πράξεις και παραλήψεις σας επιτρέψατε το τραπεζικό σύστημα να πέσει στα χέρια εκείνων που κάποτε αποκαλούσατε κοράκια των αγορών. Θα σας συνοδεύει η αποτυχία σας» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ για να ρωτήσει σε άλλο σημείο αν αληθεύει πως με νομοθετική διάταξη «άλλαξαν προνομιούχες μετοχές τράπεζας και έγιναν κοινές». 
Αίσθηση προκάλεσε η φράση του κ. Τσίπρα με την οποία αναγνώρισε το δικαίωμά του στην έπαρση. «Με κατηγορήσατε για οίηση» είπε απευθυνόμενος προς την κυρία Μπακογιάννη για να προσθέσει «Θα είχε κάθε δικαίωμα και θα ήταν δικαιολογημένη μια μικρή οίηση σε κάποιον που δεν προέρχεται από "τζάκι" και κατάφερε στα σαράντα του να γίνει πρωθυπουργός» αποσπώντας το χειροκρότημα των βουλευτών του αλλά και τα εύσημα του κ. Γιάννη Δραγασάκη που του είπε: «πολύ ωραία της απάντησε».
«Αναφερθήκατε στον κ. Βαρουφάκη χρησιμοποιώντας έναν τίτλο από αμερικάνικη ταινία. Αναφέρατε για τον κ. Βαρουφάκη πως γύρισε σπίτι του και είπε «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» είπε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «Εσείς το λέτε αυτό; Σε εσάς ταιριάζει ένας άλλος τίτλος ταινίας. Το «κοίτα ποιος μιλάει». Μιλάνε αυτοί που λεηλάτησαν αυτό το τόπο επι 25 χρόνια. Την καταστροφή σε αυτή την χώρα την έφεραν οι 7 μήνες του ΣΥΡΙΖΑ; Που τόλμησε ο λαός να εκλέξει μια νέα κυβέρνηση προκειμένου να διεκδικήσει το δίκιο του στην Ευρώπη. ‘Η μήπως την φέρατε εσείς την καταστροφή που ήσασταν του «ναι σε όλα» και της υποταγής».
Ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του χαρακτήρισε «υπονομευτικές» και «λαϊκίστικες» τις απόψεις περι αφελληνισμού των τραπεζών και τις συνδύασε με «κύκλους» που επιθυμούν την αποτυχία και την πτώση της κυβέρνησης.
Τόνισε, δε, ότι «Η συμφωνία προβλέπει ότι οι μετοχές θα μπουν στο νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων με αναφορά στα κείμενα για αποφυγή ξεπουλήματος» ενώ σε άλλο σημείο ειπε «Οι επιχειρήσεις προστατεύονται από μελλοντική ενδεχόμενη εκκαθάριση τραπεζών».
Τέλος, επανέλαβε ότι «Αυτή η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης θα μας κυνηγά γιατί καταφέραμε θετικά να ξεπεράσουμε τον κάβο. Καταφέραμε να μην υποστούν οι τράπεζες την μεγάλη ζημία λόγω της ενέδρας που μας είχαν στήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση