Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Νταβούτογλου: Η Ρωσία προσπαθεί να διαπράξει εθνική αποκάθαρση στη Συρία

Share it:
Νταβούτογλου: Η Ρωσία προσπαθεί να διαπράξει εθνική αποκάθαρση στη Συρία
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι αποπειράται να διαπράξει μια «εθνική αποκάθαρση» κι ότι οδεύει να «ενισχύσει» τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας, εν μέσω της συνεχιζόμενης διμερούς σοβαρής κρίσης στις διπλωματικές σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας.
«Η Ρωσία προσπαθεί να διαπράξει εθνική αποκάθαρση στη βόρεια Λαττάκεια, να αναγκάσει όλο τον τουρκμενικό και σουνιτικό πληθυσμό που δεν έχει καλές σχέσεις με το καθεστώς να φύγει, θέλουν να αποκαθάρουν από εθνική άποψη αυτή την περιοχή προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο, το καθεστώς και οι ρωσικές βάσεις στη Λαττάκεια και την Ταρτούς να προστατευθούν», υποστήριξε ο Νταβούτογλου σε δηλώσεις που έκανε στην Κωνσταντινούπολη στα μικρόφωνα ξένων δημοσιογράφων.
Παράλληλα, έκρινε ότι τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον των ανταρτών που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος σημαίνουν ότι Δαμασκός και Μόσχα «προσπαθούν να ενισχύσουν» τους τζιχαντιστές.
Μολαταύτα ο Νταβούτογλου διαβεβαίωσε πως η τουρκική κυβέρνηση είναι «έτοιμη να συνεργαστεί» με τη Μόσχα προκειμένου να αποφευχθούν «παρόμοια περιστατικά» με την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικό καταδιωκτικό τον περασμένο μήνα.
«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μαζί με τη Ρωσία για να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός και τόνισε ότι «χωρίς συντονισμό (...) θα υπάρχουν πάντοτε ατυχήματα ή ανώφελες συγκρούσεις».
Περνώντας στο ζήτημα του Ιράκ, ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας αυτής λόγω των απειλών του Ισλαμικού Κράτους εναντίον των Τούρκων εκπαιδευτών και επέμεινε πως η ενέργεια αυτή έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης και δεν αποτελεί επιθετική ενέργεια.
«Οι εκπαιδευτές στο στρατόπεδο Μπασίκα απειλούνταν από το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά) διότι (το στρατόπεδο) βρίσκεται 15-20 χιλιόμετρα από τη Μοσούλη και (οι Τούρκοι εκπαιδευτές) φέρουν μόνο ελαφρύ οπλισμό».
«Όταν αυτές οι απειλές αυξήθηκαν... στείλαμε μερικούς στρατιώτες για να προστατεύουν τον καταυλισμό, όχι ως επιθετική ενέργεια αλλά ως μια επίδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Νταβούτογλου εξέφρασε την «αισιοδοξία» του για την έλευση μιας νέας εποχής: «Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή με την ΕΕ, είμαι πολύ αισιόδοξος, έγινε μια πολύ καλή αρχή».
Πρόσθεσε ότι αναμένει η διαδικασία απλοποίησης των χορηγήσεων θεωρήσεων διαβατηρίου για τους Τούρκους υπηκόους να «ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, εννιά μήνες το αργότερο».
Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση