GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τελευταία... προεδρική συγκέντρωση της Φερνάντες στην Αργεντινή

Να εγγυηθούν ότι τα επιτεύγματά της δεν θα απαλειφθούν από τη νέα κυβέρνηση κάλεσε τους υποστηρικτές της χθες - στη τελευταία ομιλία πο...

Η τελευταία... προεδρική συγκέντρωση της Φερνάντες  στην Αργεντινή

Να εγγυηθούν ότι τα επιτεύγματά της δεν θα απαλειφθούν από τη νέα κυβέρνηση κάλεσε τους υποστηρικτές της χθες - στη τελευταία ομιλία που έδωσε ως πρόεδρος της Αργεντινής - η Κριστίνα Φερνάντες.

"Πιστεύουμε σε όσα έχουμε καταφέρει ως τώρα, οπότε χρειάζεται να έχουμε θετική αντιμετώπιση και να εγγυηθούμε ότι αυτά δεν θα καταστραφούν," είπε στους υποστηρικτές της η Φερνάντες, στην πλατεία μπροστά από το προεδρικό μέγαρο. 

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο προεδρικό Μέγαρο - στο κέντρο του Μπουένος Άιρες - για να αποχαιρετήσουν την πρόεδρό τους, πολλοί με δάκρυα στα μάτια.  Μια υποστηρίκτρια κρατούσε πινακίδα σε σχήμα καρδιάς που έγραφε: "Σ' ευχαριστούμε για 12 χρόνια ισότητας, ίσης μεταχείρισης, κοινωνικής ένταξης και εθνικής κυριαρχίας". 

Πολλοί Αργεντίνοι θαυμάζουν την πρώην πρόεδρο για την διεύρυνση των κοινωνικών επιδομάτων, την εθνικοποίηση μερικών εταιρειών και την εισαγωγή νέων πολιτικών δικαιωμάτων όπως των γάμων μεταξύ των ομοφυλόφιλων. 

Η συγκέντρωση σηματοδότησε το τέλος 12 χρόνων αριστερού λαϊκισμού υπό την ηγεσία της Φερνάντες και του συζύγου της Νέστορ Κίρχνερ, τον οποίο διαδέχθηκε μετά από εκλογική νίκη το 2007 (ο Κίρχνερ πέθανε από καρκίνο το 2010).

Σήμερα θα ορκιστεί ως νέος πρόεδρος ο Μαουρίσιο Μάκρι, ο οποίος κέρδισε τον δεύτερο γύρο εκλογών τον Νοέμβριο. Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απελθούσα πρόεδρος δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του Μάκρι -Θα είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος της δικτατορίας το 1983 όπου πρόεδρος δεν παρίσταται στην ορκωμοσία του εκλεγμένου διαδόχου του. 

Η Φερνάντες θεωρείται ότι έχασε γιατί δημιούργησε μια κουλτούρα επιχορηγήσεων και έπνιξε την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής με παρεμβατικές πολιτικές. Ο Μάκρι έχει υποσχεθεί να ξηλώσει τους κρατικούς ελέγχους στην οικονομία και να ακολουθήσει περισσότερο ορθόδοξες πρακτικές. 

Το κόμμα της Φερνάντες, Μέτωπο για τη Νίκη, εξακολουθεί να κρατεί τη πλειοψηφία των θέσεων στο κοινοβούλιο και θα μπορούσε να δυσκολέψει τον Μάκρι να εισαγάγει μεγάλες αλλαγές, μια από τις οποίες θα χρεαστεί να κάνει είναι να μειώσει ένα μη βιώσιμο επίπεδο δημόσιων δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση