GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεϊμαράκης: Όποιος κι αν ήταν αρχηγός, η ΝΔ θα έχανε το Σεπτέμβριο

Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν προσχεδιασμένες από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βα...

Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν προσχεδιασμένες από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην εκπομπή “Ανατροπή” του Mega.

Όπως σχολίασε, η κυβέρνηση Τσίπρα διόλου τυχαία μετέφερε όλες τις πληρωμές των πολιτών για τον Οκτώβριο, ώστε όταν θα διεξάγονταν οι εκλογές να μην έχουν πληρώσει τίποτα και να μην καταλάβουν τίποτα. Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών (και μάλιστα ούτε καν της πλειοψηφίας τους, αλλά μόνο ενός 17% που διπλασιάστηκε λόγω της μεγάλης αποχής), ενώ υποστήριξε πως οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν χαμένες για τη Νέα Δημοκρατία, όποιος κι αν ήταν πρόεδρός της, και αυτός ήταν και ο λόγος που έγιναν.

Όσον αφορά το αν οι προεκλογικές του θέσεις περί προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. όταν πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να πιουν έναν καφέ στην Κουμουνδούρου), ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε πως δεν είπε ποτέ πως η ΝΔ θα κυβερνήσει μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά μίλησε για συνεννόηση ως προς το πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή - “δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε κανέναν άλλο τομέα”, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, σημείωσε πως “όποιος και αν εκλεγεί η ενότητα θα υπάρχει”, ξεκαθαρίζοντας πως “αν κάποιος θεωρήσει ότι αδικείται από το αποτέλεσμα μπορεί και να φύγει”, και πρόσθεσε: “Τιμή μου που με στηρίζει ο Καραμανλής και δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε όλο αυτό το ζήτημα. Δεν με φώναξε να μου πει 'Βαγγέλη, σε στηρίζω', αλλά είναι δικαίωμά του να με ψηφίσει. Δεν έχω κάνει τέτοια συζήτηση με τον Καραμανλή, αλλά και να είχα κάνει δεν θα το έλεγα. Αντίθετα ο κ. Σαμαράς δείχνει να μην με στηρίζει. Την μία είναι με τον κ. Τζιτζικώστα, την άλλη είναι με τον κ. Γεωργιάδη... Δεν ξέρω με ποιον είναι”.

Σε ό,τι αφορά τις κόντρες με τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και τους άγριους καβγάδες στην ΚΕΦΕ τόνισε: “Την... γαλλικήν την ομιλώ όπως όλοι οι Έλληνες. Τον Παπαμιμίκο δεν τον εμπιστεύομαι. Δεν λέω ότι πρέπει να φύγει από το κόμμα, αλλά μπορεί να υπηρετήσει σε άλλο πόστο, δεν είναι καλός γραμματέας. Απέτυχε πλήρως. Έπρεπε να παραιτηθεί. Εκείνος είχε την ευθύνη του κόμματος”.

Παράλληλα, για το φιάσκο της μη τέλεσης των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ τον Νοέμβριο ανέφερε: “Οι συνυποψήφιοί μου προσπάθησαν να με χρεώσουν την αποτυχία. Κανείς μέχρι τώρα, για 41 ολόκληρα χρόνια, δεν είχε ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της ΝΔ”, ενώ αστειευόμενος πρόσθεσε: “Αυτό με πείραξε και με ενόχλησε. Τα άλλα δεν με πείραξαν. Δεν με πείραξε, ας πουμε, το σποτ το Τζιτζικώστα. Παιδιά είναι… Καμιά φορά λένε και κάτι παραπάνω. Δεν πειράζει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση