GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αμάρ Μπαγκντάς, Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση του KKE

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, του σταθερού κόμματος των αρχών, του ένδοξου Κόμματος το οποίο κρατά ψηλά τον...

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, του σταθερού κόμματος των αρχών, του ένδοξου Κόμματος το οποίο κρατά ψηλά τον...
ουρανό της ένδοξης Ελλάδας την Κόκκινη Σημαία, τη σημαία του μαρξισμού - λενινισμού, τη σημαία του σοσιαλιστικού φωτεινού μέλλοντος για τον ελληνικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου,
Η Κόκκινη Σημαία συμβολίζει τον προλεταριακό διεθνισμό, τη μαχητική αλληλεγγύη των προλετάριων σε όλα τα μέρη του κόσμου ενάντια στην καπιταλιστική τυραννία. Το ένδοξο ΚΚΕ μέρα με τη μέρα αποδεικνύει την αφοσίωσή του σε αυτά τα ιδανικά. Η σημερινή μας συνάντηση στη μεγαλοπρεπή σας εκδήλωση είναι μια άλλη απόδειξη ότι οι αρχές του προλεταριακού διεθνισμού, οι οποίες είναι ταυτόχρονα και οι αρχές του γνήσιου πατριωτισμού, ζουν στις καρδιές μας.
Μάλιστα, σε σας, τους καλύτερους εκπροσώπους της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων της Ελλάδας, μεταφέρω τους χαιρετισμούς των Σύρων κομμουνιστών, των αδελφών σας στην ενιαία διεθνική ταξική πάλη και τα συναισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης για την αλληλεγγύη σας στο δίκαιο αγώνα που διεξάγει ο συριακός λαός που αντιμετωπίζει ισχυρή ιμπεριαλιστική σιωνιστική επίθεση, η οποία στοχεύει κατά της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας του, αλλά περισσότερο κατά της ύπαρξης της πατρίδας του.
Ναι, σύντροφοι, οι Σύροι κομμουνιστές, δίπλα με άλλες πατριωτικές δυνάμεις στη Συρία, αποκρούουν αυτήν την άγρια επίθεση που διεξάγουν οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους κατά της πατρίδας τους και θεωρούν ότι αυτό δεν είναι μόνο το πατριωτικό και ταξικό καθήκον τους, αλλά και το διεθνιστικό τους επίσης. Γιατί η Συρία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης μεταξύ του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού και των παγκόσμιων δυνάμεων της απελευθέρωσης.
Ένα από τα κύρια κίνητρα για το μίσος του ιμπεριαλισμού και του διεθνούς σιωνισμού κατά της Συρίας είναι η σταθερή ιστορικά στάση της στην απόκρουση των  ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή και η στήριξη που παρέχει στα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα που αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού. Η Συρία απέρριπτε σταθερά το σχέδιο "μεγάλη Νέα Μέση Ανατολή" που αποσκοπούσε στην εγκαθίδρυση της πλήρους σιωνιστικής ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας στην περιοχή μας. Το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα είχε ονομάσει αυτό το σχέδιο "μεγάλη Σιών". Και είναι πράγματι έτσι, διότι αυτό το σχέδιο στοχεύει να επεκτείνει την απόλυτη κυριαρχία του σιωνιστικού Ισραήλ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με την ευλογία και την πλήρη εποπτεία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Η επιτυχία αυτού του επικίνδυνου αποικιακού σχεδίου προϋποθέτει τον κατακερματισμό και τη διαίρεση των χωρών της περιοχής, ώστε να μετατραπεί η κατάσταση σε μια που εναρμονίζεται με το "δημιουργικό χάος" των θεωρητικών του ιμπεριαλισμού, δηλαδή τη δημιουργία των τραγωδιών των λαών της περιοχής, όπως, οι σκοτωμοί, ο εκτοπισμός και η εξαθλίωση, προκειμένου οι ιμπεριαλιστές να πραγματοποιήσουν την πλήρη κυριαρχία και λεηλασία τους επί του πλούτου αυτών των λαών.
Οι ιμπεριαλιστές δεν συγχώρησαν στη Συρία τη στήριξή της προς το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τα δίκαια δικαιώματά του. Επίσης δεν της συγχώρησαν τη στήριξη που παρείχε στην ιρακινή αντίσταση ενάντια στην ιμπεριαλιστική εισβολή των ΗΠΑ, δηλαδή τη στήριξη σε αυτήν τη γενναία αντίσταση που έτριψε τη μούρη του κατακτητή στη λάσπη και προκάλεσε την πρώτη σοβαρή στρατιωτική ήττα των ΗΠΑ μετά τη νίκη του βιετναμέζικου λαού.
Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και ο παγκόσμιος σιωνισμός έχουν ιδιαίτερο μίσος κατά της Συρίας λόγω της μεγάλης στήριξης που παρείχε προς τη λιβανέζικη εθνική αντίσταση, η οποία προκάλεσε μια αποφασιστική ήττα της ισραηλινής επιθετικότητας με την απελευθέρωση του εδάφους του Λιβάνου από το βδέλυγμα της σιωνιστικής κατοχής και κατάφερε να προκαλέσει μια σημαντική ήττα στις επιτιθέμενες ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της εισβολής τους στο Λίβανο το 2006.
Ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός θέλει να ανατρέψει την πατριωτική θέση της Συρίας, χρησιμοποιώντας στα επιθετικά σχέδιά του πιστά και εξαρτημένα από αυτόν κράτη της περιοχής, με πιο επιθετικό αυτό της Τουρκίας που είναι ένα μολυσμένο νύχι του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, καθώς και τα καθεστώτα της απόλυτης μοναρχίας των χωρών του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα. Ένα από τα πιο άγρια εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τον ιμπεριαλισμό είναι οι σκοταδιστικές οργανώσεις με θρησκευτικό μανδύα, οι οποίες με τις μεθόδους τους θέλουν την εγκαθίδρυση  μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού.
Αγαπητοί σύντροφοι,
Εμείς οι Σύροι κομμουνιστές καθορίσαμε τη θέση μας απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη ή πρόσωπο ή καθεστώς μέσω της θέσης τους απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Για εμάς ο πιο επικίνδυνος εχθρός που αντιμετωπίζουν οι λαοί είναι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός που είναι η δύναμη κρούσης του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού.
Αναμφίβολα ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός είναι αλληλέγγυος με την επιθετική πολιτική του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, όπως φάνηκε και αποδεικνύεται από τα γεγονότα στη Βόρεια Αφρική (ιδίως της Λιβύης) και την ουκρανική κρίση και την αντιπαράθεση με τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου οι δυνάμεις της γηραιάς Ευρώπης  έστειλαν στρατιωτικές μονάδες για την αντιμετώπιση της απευθείας ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης που έγινε με αίτημα της συριακής κυβέρνησης. 
Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να επωφεληθούμε από όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα πρέπει να επωφεληθεί από την όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των κέντρων ισχύος στον κόσμο. 
Το κόμμα μας, το Συριακό ΚΚ, θεωρεί ότι η ρωσική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την απόκρουση από τη Συρία της άγριας επιθετικότητας του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, συνειδητοποιώντας καθαρά ότι η σημερινή Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι η Σοβιετική Ένωση, η οποία ήταν ένα σταθερό προπύργιο για την απελευθέρωση των λαών. Όμως η Ρωσία αποτελεί τον αποδέκτη της μεγάλης πίεσης από την επεκτατική πολιτική του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και του δυτικο-ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.
Αγαπητοί σύντροφοι,
Ο αγώνας του Συριακού ΚΚ διεξάγεται κάτω από το μεγάλο σύνθημα "Για την υπεράσπιση της πατρίδας και του ψωμιού του λαού", στο πλαίσιο αυτό οι Σύροι κομμουνιστές απαιτούν πλήρη ρήξη με τον οικονομικό φιλελευθερισμό, που συνέβαλε στην εξεύρεση γόνιμου εδάφους για την ιμπεριαλιστική αντιδραστική συνωμοσία, που γίνεται σε βάρος της χώρας μας. Κατά την άποψη του κόμματός μας, η αντίσταση και η αντοχή κατά της άγριας επίθεσης του ιμπεριαλισμού προϋποθέτει την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων μαζών της χώρας, των εργατών, των αγροτών, των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων στην πόλη και την ύπαιθρο, οι οποίοι αποτελούν το βασικό κοινωνικό στήριγμα της παρούσας τιμημένης αντίστασης.
Πράγμα που είναι αδύνατον να επιτευχθεί υπό το πρίσμα των οικονομικών φιλελεύθερων κατευθύνσεων, οι οποίες, επίσης, δεν παρέχουν τις ανάγκες υπεράσπισης της εθνικής παραγωγής, της προώθησης και της  ανάπτυξής της, η οποία αποτελεί οικονομικό πυλώνα της πατριωτικής αντίστασης. Έτσι, η ρήξη με τον οικονομικό φιλελευθερισμό έχει γίνει όχι μόνο κοινωνικο-οικονομικό αίτημα, αλλά ένα πατριωτικό αίτημα πρώτης προτεραιότητας, ενώ το Κόμμα μας τονίζει τη σοσιαλιστική προοπτική της πάλης του, που είναι και η ουσία της ταξικής θέσης που διακρίνει το κόμμα μας από τις άλλες δυνάμεις.
Αγαπητοί σύντροφοι,
Εμείς οι Σύροι κομμουνιστές, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο λαός μας, είμαστε βέβαιοι για τη νίκη, γιατί η υπόθεσή μας είναι δίκαιη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση