GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: «Ο Παυλόπουλος υπερβαίνει τα θεσμικά όρια του ρόλου του..»

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα μνημόνια και το κούρεμα του χρέους ζήτησε από το βήμα της Βουλής απαντώντας στην κ...

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα μνημόνια και το κούρεμα του χρέους ζήτησε από το βήμα της Βουλής απαντώντας στην κυβέρνηση αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που υπογράμμισαν τις επιπτώσεις που είχε το PSI στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
«Να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το 1ο, το 2ο και το 3ο μνημόνιο για το κούρεμα του χρέους» ζήτησε ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής απαντώντας ουσιαστικά στον πρωθυπουργό ο οποίος σημείωσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ότι το ΠΑΣΟΚ φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού λόγω της ζημίας που προκάλεσε στα ταμεία το PSI αλλά και στον Πάνο Καμμένο που τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης εξεταστικής. «Πρέπει να τα εξετάσουμε όλα για λόγους ιστορικούς και παιδαγωγικούς και για να διασκεδάσει λίγο ο ταλαίπωρος ελληνικός λαός» είπε ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι μια τέτοια εξεταστικά θα προκαλέσει χαμόγελα στους πολίτες. Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε μάλιστα το αποτέλεσμα του PSI λέγοντας ότι προκάλεσε απλώς για λογιστική μεταφορά 13,5 δις ευρώ και δεν ζημίωσε τα ταμεία.
Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε όμως και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις αναφορές του στις επιπτώσεις του PSI στο ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα ότι «υπερβαίνει τα θεσμικά όρια του ρόλου του».
Τραγική υπόθεση τα ελληνο-τουρκικά tweets
Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε, όμως, στον πρωθυπουργό και για τους χειρισμούς τους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Έλεος πια με τις επιπολαιότητες και τους ερασιτεχνισμούς όπως έγινε με την τραγική υπόθεση των tweets που αντηλλάγησαν» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα κάνει όλα «πρόχειρα και χύμα πλήττοντας τα εθνικά συμφέροντα». Εξέφρασε, μάλιστα, την αντίθεσή του με την επιλογή της κυβέρνησης να συνδέσει το προσφυγικό ζήτημα με το δημοσιονομικό και το ασφαλιστικό. «Ποιο είναι το αποτελέσμα;» διερωτήθηκε και υποστήριξε ότι η Τουρκία κέρδισε πολύ περισσότερα από την Ελλάδα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση