GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ίδρυμα Νιάρχου στηρίζει την Κοινωνική Κατοικία της PRAKSIS

Τη συνέχεια της στήριξης της δράσης "Κοινωνική Κατοικία" αποφάσισε το "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" και προχώρησε σε δωρ...

Το Ίδρυμα Νιάρχου στηρίζει την Κοινωνική Κατοικία της PRAKSIS

Τη συνέχεια της στήριξης της δράσης "Κοινωνική Κατοικία" αποφάσισε το "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" και προχώρησε σε δωρεά 5.717.000 ευρώ στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση PRAKSIS για τη στήριξη του προγράμματος «Συν στο Πλην», στο οποίο εντάσσεται η συγκεκριμένη δράση και η οποία υλοποιείται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Το παραπάνω ποσό εξασφαλίζει τη συνέχιση της δράσης για τα επόμενα δυο χρόνια.

Σκοπός της δράσης "Κοινωνική Κατοικία", που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την PRAKSIS, με πρωτοβουλία και βασική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του ιδρύματος και της οργάνωσης, είναι η πρόληψη του φαινομένου της έλλειψης στέγης ("αστεγία") και η ουσιαστική στήριξη οικογενειών που διαβιούν στο φάσμα της φτώχειας και της οικονομικής αβεβαιότητας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ελλάδα. Από το 2012 έως και σήμερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέσω της δράσης έχουν υποστηριχθεί περισσότερες από 2.500 οικογένειες, στις οποίες προσφέρθηκε οικονομική, επισιτιστική, ιατροφαρμακευτική και ψυχοκοινωνική βοήθεια, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των νοικοκυριών τους και, ως εκ τούτου, βοηθώντας τις οικογένειες να διατηρήσουν την οικονομική και την οικιστική τους ανεξαρτησία. Το πρόγραμμα προσφέρει, επίσης, συμβουλευτική υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και ειδικούς σε θέματα αποσχολησιμότητας και οικονομικής διαχείρισης, οι οποίοι συνεργάζονται με την κάθε οικογένεια, με στόχο τη δημιουργία ενός ρεαλιστικού, εξατομικευμένου και βιώσιμου πλάνου, μέσω του οποίου οι οικογένειες θα μπορέσουν να απομακρυνθούν από το φάσμα της φτώχειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις οικογένειες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από το 2012 έως σήμερα, η πλειονότητα έχει ήδη βρει δουλειά, έχει μειώσει ή ακόμα και εκμηδενίσει τα χρέη της, ενώ σε όλες τις οικογένειες έχει μειωθεί ή εξαφανιστεί ο κίνδυνος της "αστεγίας". Η νέα δωρεά του Ιδρύματος αναμένεται να ενισχύσει επιπλέον το πρόγραμμα, καθώς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα προσφέρει στήριξη σε επιπλέον 2.000 άνεργες οικογένειες, σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Η δωρεά του ΙΣΝ που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ιδρύματος "Ενάντια στην Κρίση" ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ και κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης του οργανισμού Washington Oxi Day Foundation, στην οποία η PRAKSIS τιμήθηκε με το Δεύτερο Ετήσιο "Βραβείο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το Φιλότιμο", για την εξαιρετική συμβολή της στην ενίσχυση της κοινωνίας πρόνοιας και τη δέσμευσή της προς όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση