GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μακελειό με τουλάχιστον 50 νεκρούς στη Λιβύη

Τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό που πραγμα...


Τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό που πραγματοποιήθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στο Ζλίτεν, στο βορειοδυτικό τμήμα της Λιβύης.

Οι νεκροί ανέρχονται σε 40 σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, τον οποίο επικαλέστηκε το Ρόιτερς και 65 σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. 

Το Sputnik μεταδίδει επικαλούμενο κάποιες πρώτες πληροφορίες ότι οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 47 και οι τραυματίες σε περίπου 100.

Ο δήμαρχος Μιφτάχ Λαχμάντι διευκρίνισε ότι το φορτηγό που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στο κέντρο του συγκροτήματος της ακαδημίας της αστυνομίας την ώρα που εκατοντάδες εκπαιδευόμενοι συγκεντρώνονταν εκεί.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία ήταν μία από τις πιο αιματηρές που σημειώνονται από τότε που το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να επεκτείνει την παρουσία του στη Λιβύη, εκμεταλλευόμενο το χάος που επικράτησε στη χώρα μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011. Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές αιματηρές επιθέσεις στη Λιβύη.

Τις τελευταίες μέρες, στη βόρεια Λιβύη γίνονται μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και τις λιβυκές δυνάμεις γύρω από πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, καθώς το ΙΚ εξαπολύει συντονισμένες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες για να απομονώσει και να θέσει υπό τον έλεγχό του τις περιοχές όπου βρίσκονται οι ενεργειακοί πόροι της Λιβύης.

Η διεθνής κοινότητα, η οποία ανησυχεί για την εδραίωση και την ενίσχυση του ΙΚ στο έδαφος της Λιβύης, προσπαθεί να προωθήσει τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, καθώς οι δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, αυτή που έχει μεταφερθεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας και αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και μια δεύτερη που εδρεύει στην Τρίπολη, συνεχίζουν να διεκδικούν η καθεμιά για τον εαυτό της την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση