GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

BINTEO NTOKOYMENTO! Σόιμπλε προς Τσίπρα στο Νταβός: "Είναι η εφαρμογή των συμφωνιών, ηλίθιε!"

Σε σκληρό «μπρα-ντε-φερ» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξελίχθηκε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Νταβός της Ελ...


Σε σκληρό «μπρα-ντε-φερ» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξελίχθηκε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Νταβός της Ελβετίας, με θέμα το «Μέλλον της Ευρώπης». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ «ηλίθιο» τον Έλληνα πρωθυπουργό, κουνώντας αυστηρά το δάχτυλο προς την Ελλάδα.
Ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Β. Σόιμπλε αναφερόμενος στην εφαρμογή των συμφωνιών και ουσιαστικά απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό του είπε: «Είναι η εφαρμογή, ηλίθιε!». 
Αν και δεν κατονόμασε ευθέως τον Αλ. Τσίπρα, εντούτοις θεωρείται δεδομένο πως εκείνος ήταν ο τελικός αποδέκτης αυτού του «τοξικού» σχολίου.

Ο Β. Σόιμπλε ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στον κ. Τσίπρα, μιλώντας, ουσιαστικά για «α λα καρτ αλληλεγγύη».
«Πιστεύω ότι στην Ευρώπη αλληλεγγύη σημαίνει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε την Ευρώπη δυνατή. Αλλά οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και να τηρούνται! Αν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη ισχυρή πρέπει να τηρήσουμε αυτά που έχουν συμφωνηθεί», επισήμανε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, απευθυνόμενος νωρίτερα και πάλι στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τι απάντησε ο Τσίπρας
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος παρομοίασε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σαν αναμμένο κερί σε δωμάτιο γεμάτο δυναμίτη.
«Δεν είμαι ούτε εγώ οπαδός της άποψης ότι πρέπει κανείς να επιχειρεί να ανάψει ένα κερί σε ένα δωμάτιο με δυναμίτες αλλά ούτε και να είναι κανείς στο σκοτάδι. Η καλύτερη λύση είναι να βγάλουμε τον δυναμίτη από το δωμάτιο και μετά να ανάψουμε το κερί», είπε ο πρωθυπουργός.

4 σχόλια

  1. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗ…
    --------------------------------------------------
    ‘’Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ‘’--Από την σκύλα στη Χάρυβδη οι Έλληνες

    Στους χειρότερους διαπραγματευτές ο Αλέξης ,
    στους πλέον αστοιχείωτους, (ακόμη γελάνε οι Αμερικάνοι)
    και στους πλέον ‘’ ευλύγιστους ’’ σφουγγοκωλάριους της πολιτικής πιάτσας.

    Έρευνα της Νομικής Σχολής
    Χάρβαρντ: Στους χειρότερους διαπραγματευτές για το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας
    Στην κορυφή της λίστας με τις χειρότερες διαπραγματεύσεις για το 2015 τοποθέτησε η Νομική Σχολή του Χάρβαρντ την τακτική που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο χρόνο.
    «Καθώς προσέγγισε τους Ευρωπαίους πιστωτές το καλοκαίρι για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε ένα μαχητικό τόνο που δεν είχε τόσο ευτυχή κατάληξη. Δυσαρεστημένος με τη συμφωνία που είχε στο τραπέζι ο Τσίπρας ζήτησε δημοψήφισμα. Μετά την απόρριψη της συμφωνίας από τους Έλληνες, η ελληνική οικονομία βυθίστηκε ακόμα περισσότερο και ο Τσίπρας και η ομάδα του υποχρεώθηκαν να αποδεχθούν ένα ακόμα χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη.
    Το μάθημα; Ένας συμβιβαστικός τόνος θα σε φέρει πιο μπροστά από ό,τι η μικροπολιτική όταν υποβάλεις τολμηρά αιτήματα» περιγράφει τη διαπραγμάτευση του Έλληνα πρωθυπουργού το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού πανεπιστημίου.
    ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ !!!
    «go back madam Merkel»
    Δεν υπάρχει πιο προσβλητική και ταυτόχρονα πιο δίκαιη κριτική από αυτή του Ρέντσι. Πράγματι, αν δει κανείς τις προεκλογικές δηλώσεις του Τσίπρα σε ύφος «go back madam Merkel» και την αρχική μετεκλογική του συμπεριφορά που γύριζε γύρω από τη Μέρκελ χωρίς να την συναντά, μαζί με τα τωρινά συνεχή ραντεβού και τηλεφωνικές συνομιλίες, , νιώθει το δούλεμα στο πετσί του. Αν ο Ρέντσι ήξερε ελληνικές παροιμίες, θα έλεγε για τον Τσίπρα «εκεί που έφτυνε, τώρα γλείφει». Βέβαια, καλώς συναντά ο Τσίπρας την Μέρκελ• O τρόπος συναντήσεων είναι το μεμπτό της υπόθεσης. Η σημερινή κυβέρνηση τσαλαπατά κάθε θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., αναγνωρίζει, νομιμοποιεί και αναβαθμίζει το λεγόμενο διευθυντήριο (ποιος θα το περίμενε από μία αριστερή κυβέρνηση) και ευτελίζει τις υπόλοιπες χώρες μέλη.
    Η κριτική έρχεται από την πραγματική αριστερά, αυτή που προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό είναι που πονάει πιότερο όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κτήνος όσο το αφήνεις θα σε κατασπάραξη... Δεν με ενδιαφέρει ο Τσίπρας... ΆΛΛΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ η Τσίπρας--η Σαμάρας-η Μητσοτάκης η όποιος διάολος ας είναι...

    Ο άπρεπης απόγονος μιας χώρας με δυο παγκόσμιους πολέμους στην καμπούρα τους ο χερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μας έδειξε ΚΑΘΑΡΆ τι ΦΑΣΊΣΤΑΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ....Ναι και ο λαός τους, που είναι όλοι ΠΑΙΔΙΆ και ΕΓΓΌΝΙΑ ΝΑΖΊ...

    Οι Ευρωπαίοι πολιτισμένοι θέλουν κανόνες ?? τι κανόνες;; να βάφουν της πόρτες τον μεταναστών με κόκκινο χρώμα;; η;να βάλουμε το Αστέρι του Ισραήλ στο στήθος μας; η να δανειζόμαστε με δεκαπλάσιο τόκο από την βόρεια Ευρώπη; η να φορολογούμε την αγροτική παραγωγή μας 80% αλλά να αγοράζουμε τα φυτοφάρμακα και μηχανήματα τους σε εξοντωτικές τιμές;; Τους σκοτώνουν λένε οι τρομοκράτες, εμάς αλήθεια που μας οδηγούν οι ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ;


    Πολλοί από τους πολίτικους ΜΑΣ φώναζαν ότι αν θα βγούμε από το ευρώ θα μας τα πάρουν ΌΛΑ τσάμπα .....Μήπως δεν τα παιρνουν; πιο νοικοκυριό θα αντέξει με αυτά τα ΜΕΤΡΆ ...

    Ο Τσίπρας έκανε μεγάλο λάθος να τους εμπιστευτεί όπως και το ίδιο λάθος έκανε και ο Σαμάρας--Βενιζέλος μαζί με ΜΕΡΙΚΟΥΣ μηντιακούς κύκλους οι οποίοι σήμερα είναι ΥΠΈΡ τον απεργούντων ενώ επί Σαμαρά τους κατακεραυνόναν ΌΤΙ εμπόδιζαν τους νοικοκυραίους να πάνε στης εργασίες τους και έστεφαν την μια εργατική ομάδα εναντίον της άλλης...νομίζοντας ότι αν τους κάνουμε ΌΛΑ τα χατίρια θα είχανε καλύτερη ΤΎΧΗ....αν θυμηθώ το πάση θυσία στο ΕΥΡΏ τα παίρνω στο κρανίο...ΝΑ λοιπόν ήλθε η πάση θυσία του ΕΥΡΏ ...οι φούρνοι άνοιξαν και ΆΝΟΙΞΑΝ για όλους , για δικηγόρους, ιατρούς, μηχανικούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργάτες , δημοσίους υπαλλήλους (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ιδιωτικούς υπαλλήλους (χωρίς καμία εξαίρεση) νέους, γέρους και παιδιά....Με λίγα λόγια το ΚΑΡΆΒΙ Ελλάδα βούλιαξε και όσοι πίστεψαν ότι ανεβαίνοντας στης σωσίβιες βάρκες θα σωζόταν την πάτησαν διότι είναι πολλοί στην θάλασσα και έχουν πιαστεί από της κουπαστή της βάρκας τους και θα πνιγούμε όλοι μαζί....

    Οι δωσίλογοι στην ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΜΈΣΑ στην βουλή ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΌΜΜΑΤΑ, όποιο ελιγμό και να κάνουμε ως χώρα ΤΟ ΚΑΡΦΏΝΟΥΝ... Η λύση είναι σαμποτάζ όπου διαχειρίζονται τα ξένα κεφαλαία με τους ΕΔΏ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ Ελληνική περιουσία... Τα αόρατα Τετρακόπτερα (Drones) είναι έτοιμα να τους χτυπήσουν ακόμα και με πυρηνικά μέσα στα σπίτια τους... Αυτοί οι ΗΛΊΘΙΟΙ που το ξεκίνησαν ας το σταματήσουν αν μπορούν ΤΏΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΕ ΞΕΚΩΛΙΆΡΗ ΚΩΛΟ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑ ΑΝ ΉΤΑΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ--Ο ΠΟΥΤΙΝ--Ο ΟΛΑΝΤ ΑΥΤΌ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕΣ;

    ΡΕ ΜΠΑΣ ΓΑΜΙΈΣΤΕ ΌΛΟΙ ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΉ ΦΥΛΉ;;;;

    ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ ΝΑΖΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ .....ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΚΑΪ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψηφίστηκε ο νόμος - ντροπή στη Δανία: Θα κατάσχουν λεφτά και τιμαλφή από πρόσφυγες

    Νόμος του κράτους της Δανίας αποτελεί εδώ και λίγες ώρες η κατάσχεση πολύτιμων αντικειμένων και χρημάτων από τους πρόσφυγες, με σκοπό να μη ζητούν άσυλο.

    Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπει κατάσχεση αντικειμένων αξίας από τους πρόσφυγες, ως αντίτιμο για την παραμονής τους εντός των δανικών συνόρων.

    Ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν αποκάλεσε τη νομοθετική πρωτοβουλία «την πλέον παρεξηγημένη στην ιστορία της χώρας», με φόντο και τις διεθνείς αντιδράσεις.

    H κυβέρνηση μειοψηφίας της Κεντροδεξιάς με την εθνικιστική αντιευρωπαϊκή Δεξιά είχε στο συγκεκριμένο ζήτημα και την υποστήριξη των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών.

    Σε κάθε πρόσφυγα δεν θα επιτρέπεται να διατηρεί χρήματα ή αντικείμενα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 1.340 ευρώ.

    ----------------------------------------------

    MOYSOYLMANOI OLOY TOY KOSMOY MPOREITE NA TOYS EKTELESETE ELEYUERA OLOYS TOYS BOREIO EYRVPAIOYS FASISTES...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση