GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν ο Καμπουράκης ζήτησε συγνώμη από τον Κατρούγκαλο

Τηλεοπτικές συγνώμες δεν συνηθίζουμε να ακούμε. Ωστόσο ο Δημήτρης Καμπουράκης, όχι μόνο ζήτησε συγνώμη, αλλά το έκανε εγγράφως. Η συγν...


Τηλεοπτικές συγνώμες δεν συνηθίζουμε να ακούμε. Ωστόσο ο Δημήτρης Καμπουράκης, όχι μόνο ζήτησε συγνώμη, αλλά το έκανε εγγράφως.
Η συγνώμη του Δημήτρη Καμπουράκη στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο ήρθε μετά τα όσα είπε ο υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης του στο Mega στον παρουσιαστή της “Κοινωνίας Ωρα Mega”:
«Ήρθα με παράπονο. Εσείς ενήμερος και έγκυρος δημοσιογράφος λέτε τερατολογίες. Λέει ότι με τον δικό μας νόμο ένας που παίρνει σήμερα 1.000 ευρώ μισθό θα πάρει 784 ευρώ σύνταξη και κάποιος που παίρνει 2.000 ευρώ μισθό θα πάρει μόλις 16 ευρώ παραπάνω. Αν τα νούμερα αυτά είναι ακριβή εγώ αύριο θα παραιτηθώ. Εσείς θα ζητήσετε συγνώμη;», ρώτησε ο υπουργός τον δημοσιογράφο.
Ο Καμπουράκης, ερεύνησε το θέμα και αποφάσισε ότι έκανε λάθος στα μαθηματικά. Στην στήλη του στο Εθνος έγραψε:
Εκφράζω σ’ αυτήν τη στήλη καθημερινά τη γνώμη μου, με γνώμονά μου την εντιμότητα. Γράφω την άποψή μου δίχως φανατισμούς, υστεροβουλία, ψευδολογίες ή διαστρεβλώσεις. Η γνώμη μου και τα συμπεράσματά μου δεν ικανοποιούν τους πάντες, αυτό είναι φυσικό. Οταν όμως χρησιμοποιώ στοιχεία, φροντίζω να είναι σωστά και βεβαίως αν κάνω κάποιο λάθος, το αναγνωρίζω δίχως περιστροφές.
Στην προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη με τον κ. Κατρούγκαλο στο Mega, ο υπουργός Εργασίας αμφισβήτησε ένα νούμερο που είχα χρησιμοποιήσει σε τούτη τη στήλη, σ’ ένα παράδειγμα για τις συντάξεις. Είπε ότι αν ισχύει το συγκεκριμένο νούμερο, θα παραιτηθεί. Εγώ υποσχέθηκα πως αν έκανα λάθος, θα ζητήσω συγνώμη.
Αν και οι τηλεοπτικές υποσχέσεις είναι συνήθως λόγια του αέρα, εγώ ξανακοίταξα τους αριθμούς. Ο κ. Κατρούγκαλος είχε δίκιο, οι υπολογισμοί μου ήταν αριθμητικά λάθος. Συνεπώς ζητώ συγνώμη. Το λάθος αυτό δεν αλλάζει ούτε την άποψή μου ότι το νομοσχέδιό του τραυματίζει την ασφαλιστική συνείδηση, ούτε ότι κόβει τις συντάξεις. Επί του συγκεκριμένου πάντως είχα άδικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση