GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί δεν είμαστε όλοι με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας;

    Ο αγώνας εναντίον του ιμπεριαλισμού, ο αγώνας για την πατρίδα, είναι αγώνας για τον σοσιαλισμό! Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας htt...

 
 Ο αγώνας εναντίον του ιμπεριαλισμού, ο αγώνας για την πατρίδα, είναι αγώνας για τον σοσιαλισμό!

Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ή σωστότερα το “δικτατορικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας” -σύμφωνα με...
σχεδόν όλα τα διεθνή ΜΜΕ και τις εντολές των μυστικών υπηρεσιών της δύσης-, πραγματοποίησε μία υπόγεια δοκιμή βόμβας υδρογόνου, που από πολύ καιρό είχε ανακοινώσει επισήμως και που έγινε με απόλυτη επιτυχία, αλλά και χωρίς κανέναν κίνδυνο.
Φυσικά, τα ΜΜΕ και τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα κραυγάζουν για ένα “τεράστιο σκάνδαλο”!
Όλα τα εγχώρια ΜΜΕ κι όλες οι εγχώριες δημοσιογραφικές πόρνες, πάντα στην υπηρεσία αυτών των κέντρων, πλειοδότησαν σε αυτή την κατεύθυνση. Ορισμένοι ξεπέρασαν ακόμη και τους καλύτερους μυθιστοριογράφους. Ο Μπογδάνος του ΣΚΑΙ, ανάμεσα σ' αυτά που όφειλε να παπαγαλίσει, μας πρόσφερε και πάρα πολλές πληροφορίες για το “δικτατορικό καθεστώς”: Ηλεκτρισμό έχουν μόνον στην πρωτεύουσα για λίγες ώρες την ημέρα... δεν έχουν ιδιωτική τηλεόραση και αυτή που έχουν λειτουργεί λίγες ώρες την Κυριακή... Αλλά, πάλι καλά που δεν επανέλαβε ότι αρέσουν στον δικτάτορα πρόεδρο της χώρας τα βραστά παιδάκια...
Σημειώναμε το 2013:Εκατομμύρια δολάρια έχουν ξοδευτεί για να πειστεί η διεθνής κοινή γνώμη για την «κακή Βόρεια Κορέα», όπως για το Ιράν, τη Συρία αλλά και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που αντιστέκονται στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο, τους διεθνείς τοκογλύφους. Χρήματα που διοχετεύονται στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους –εσχάτως κυρίως στους επονομαζόμενους ροζ «αριστερούς» δημοσιογράφους που η γραφίδα τους κατευθύνεται από τα «ανθρώπινα δικαιώματα» made in USA.
Έτσι βλέπουμε στα κανάλια τις ειδήσεις των Κορεατών που τρώνε παιδιά και που αναπτύσσουν πυρηνικό οπλοστάσιο κι αποτελούν «παγκόσμια απειλή», αλλά ποτέ δεν βλέπουμε για το παράνομο -με τους δικούς τους κανόνες «διεθνούς δικαίου»- πυρηνικό οπλοστάσιο του σιωνιστικού ισραηλινού καθεστώτος ή τη σφαγή παιδιών στην Παλαιστίνη...
” ("PRESS-GR" (Απρίλης 2013): Η άλλη άποψη στην "κρίση" Κορέας-ΗΠΑ...)
Σε όλους διαφεύγει από την μνήμη η εξόντωση 2.800.000 Κορεατών από την κυβέρνηση του Χάρρυ Τρούμαν, μεταξύ 1950 και 1953 (σ’ αυτή την εθνοκάθαρση έβαψε με αίμα τα “χέρια” της και η Ελλάδα του μετεμφυλιακού κράτους της δεξιάς, του «δόγματος Τρούμαν» και του «στρατηγέ ιδού ο στρατός σου», χωρίς ποτέ να γίνει μια αυτοκριτική), ώστε να τρομοκρατηθούν η Σοβιετική Ένωση κι η Κίνα και ν’ αποτραπεί η σοσιαλιστική πορεία της Κορέας.
Σε όλους διαφεύγει από την μνήμη, πως μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας, επιτακτικά και μέχρι σήμερα η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (αυτό που ονομάζουν τα ΜΜΕ “Βόρεια Κορέα”, μιας και το “Λαϊκή Δημοκρατία” μπορεί να αποδειχθεί ανατρεπτικό) καλούν τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη χερσόνησο (όπως συνέβη με την αποχώρηση των Σοβιετικών, αμέσως μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου) και πως καλούν τις ΗΠΑ, τουλάχιστον να αποσύρουν από τις στρατιωτικές τους βάσεις στη Νότια Κορέα τις πυρηνικές κεφαλές, που φθάνουν σε απίστευτους αριθμούς και αυξάνονται συνεχώς, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ.
Συνεπώς, το αυτονόητο δικαίωμα της σοσιαλιστικής Κορέας στην αυτοάμυνα, υπόκειται στη “διεθνή ποινικοποίηση” μέσα από μια χυδαία προπαγάνδα που δεν έχει προηγούμενο.
Αν κάποιος συλλέξει -από τα αρχεία των διεθνών οργανισμών, που υπάρχουν και στο διαδίκτυο- τα επίσημα ντοκουμέντα, τις επίσημες εκκλήσεις και προτάσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας στα διεθνή φόρα και οργανισμούς (πρωτίστως του ΟΗΕ), για αποπυρηνικοποίηση κι αποστρατικοποίηση της χερσονήσου της Κορέας (Νότιας Κορέας και σοσιαλιστικής Κορέας), θα συμπλήρωνε τόμους που δεν χωρούν σε μια απλή βιβλιοθήκη.
Για να μην μιλήσουμε για το πάγιο, διαρκές και επίμονο αίτημα-πρόταση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, για ενοποίηση της χώρας. Μια τεχνητή διαίρεση της ενιαίας Κορέας, που επιβάλουν μονόπλευρα οι ΗΠΑ στο προτεκτοράτο τους.
Η ανακοίνωση από τον τηλεοπτικό σταθμό της ΛΔΚ, για την επιτυχή δοκιμή της σε “σμίκρυνση” βόμβας υδρογόνου, μαζί με την επιτυχή αποστολή στο διάστημα (2012) ενός δορυφόρους της χώρας, σύμφωνα με τους ειδικούς καθιστά τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας μια υπερδύναμη στην περιοχή.
Οι βόμβες υδρογόνου είναι πολύ πιο ισχυρές από τις ατομικές βόμβες κι αυτό το διαπιστώνει ο απλός αναγνώστης από το γεγονός του ότι οι ατομικές βόμβες “μετριούνται” σε χιλιοτόνους (χίλιοι τόνοι τριτόλου), ενώ εκείνες του υδρογόνου “μετριούνται” σε μεγατόνους (ένας μεγατόνος ισοδυναμεί με ένα εκατομμύριο τόνους τριτόλου).
Κατανοητή η αντίδραση και το πρόβλημα για τους φονιάδες των λαών;
Έτσι ξεκινάει εκ νέου μια καμπάνια δυσφήμισης της χώρας από τα διεθνή ΜΜΕ, συνεδριάζει με “κλειστές πόρτες” το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Βρετανός ΥΠΕΞ  Philip Hammond καταδικάζει το γεγονός και φυσικά ο “σοσιαλιστής” πλασιέ εμπόρων όπλων  Francois Hollande, το χαρακτηρίζει “παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ” και καλεί τη διεθνή κοινότητα για μια “ισχυρή αντίδραση”.
Οι Η.Π.Α καταδικάζουν τη δοκιμή πυρηνικών από την “Βόρεια Κορέα”... και κανείς δεν γελάει, όταν οι ΗΠΑ, είτε είναι σε πόλεμο, είτε σε περίοδο ειρήνης, έχουν στρατιωτικές βάσεις και πυρηνικές βόμβες σε 147 χώρες του πλανήτη!
Αυτοί οι ηγέτες κι οι οργανισμοί τους, με όπλο στην διεθνή κοινή γνώμη τα ΜΜΕ και τις δημοσιογραφικές πόρνες, μας καλούν να αντιμετωπίσουμε θετικά την προσπάθειά τους, την αντίδρασή τους να συμμορφώσουν τους “κακούς” της ΛΔΚ.
Όπως ακριβώς αυτοί οι “διεθνείς ηγέτες” και οργανισμοί, αντιδρούν στην κατοχή του 40% της Κύπρου, στην παράνομη κατοχή της Παλαιστίνης (σύμφωνα με τον ΟΗΕ από το 1948), στην γενοκτονία των Κούρδων από τον φασίστα Ερντογάν, τη σφαγή και τη Γενοκτονία του αποκλεισμένου Παλαιστινιακού λαού της Γάζας, τη σφαγή στην Υεμένη, στη δράση των “μετριοπαθών” φονιάδων-μισθοφόρων στη Συρία, τις συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίου και τις προκλήσεις της Τουρκίας, την ανάθεση της Προεδρίας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, στον παιδόφιλο μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας, την Αντιπροεδρία του Συμβουλίου Παράνομων Εποικισμών του ΟΗΕ, στον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου και όσα ζούμε καθημερινώς στον πλανήτη...
Τι υποκρισία...
Το “Κόμμα Εργασίας” της Κορέας, το κυβερνητικό κόμμα της σημερινής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, τον Οκτώβρη είχε την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του (10 Οκτώβρη 1945, με την επωνυμία Κομμουνιστικό Κόμμα και την επόμενη χρονιά, μετά τη συνένωση με το Νεοδημοκρατικό Κόμμα, έλαβε την ονομασία Κόμμα Εργασίας).
Όμως, για να ιδρυθεί το κόμμα έχουμε μια σειρά αγώνων από τη δεκαετία του 1930, το Αντάρτικο εναντίον των Ιαπώνων με ηγέτη τον Κιμ Ιλ Σούνγκ.
Ο ίδιος ο Κιμ Ιλ Σούνγκ διηγείται τη γέννηση της πρώτης δομής του κόμματος  στο βιβλίο του “Ο αγώνας των κομμουνιστών της Κορέας για την ίδρυση του κόμματος”, που εκδόθηκε το 1986.
Η σημερινή κοσμοπολίτικη “αριστερά”, για πολλούς “ιμπεριαλιστική αριστερά”, που πλαισιώνεται από οργανώσεις επαγγελματιών “αντιρατσιστών”, ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες από τον Σόρος και “ανθρωπιστικές” οργανώσεις των μυστικών υπηρεσιών της δύσης, τρέφει μια εμπάθεια απέναντι στον αγώνα του λαού της Κορέας.
Θα μπορούσαμε να σημειώσουμε, ότι όλοι οι παραπάνω χρησιμοποιούν ως “σύμβολο” τον Τσε Γκουεβάρα (κάτι σαν “διαφήμιση” για διείσδυση στη νεολαία και τις μάζες της αριστεράς). Στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνον έδωσε το όνομα του Τσε στον γιο του, αλλά με το μπλουζάκι σύμβολο με τη μορφή του Τσε, κατοχυρώθηκε ως αριστερός, διαδηλώνοντας εναντίον του Κλίντον στην Ελλάδα, προσπαθώντας να μεταβεί στη Γένοβα για τους G8, όταν σήκωνε τις αντιμνημονιακές σημαίες και τις σημαίες του Τσε στις πλατείες, μέχρι τις εκλογές του Γενάρη 2015...
Τι ειρωνεία...
 
Ο Κιμ Ιλ Σούνγκ ήταν ίνδαλμα για τον ηρωικό Αργεντίνο αντάρτη!
Ο Τσε Γκουεβάρα θαύμαζε τους αγώνες του Κιμ Ιλ Σούνγκ, αλλά και θεωρούσε σημαντικό πολιτικό-ιδεολογικό κείμενο, τα γραπτά του στο κείμενο: “Η μεγάλη αντιμπεριαλιστική επαναστατική υπόθεση των λαών της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, είναι ανίκητη!”.
H αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέα, μαζί με τον Κιμ Ιλ Σούνγκ... Ο Κώστας Τσίμας, η Φωτεινή Σακελλαρίδου, ο Τάκης Κασκαμπάς και τόσοι άλλοι...
Στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, προσωπικά ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ είχε σχέση συντροφικής φιλίας και αλληλεγγύης με τον Κιμ Ιλ Σούνγκ. Στο σημερινό εκσυγχρονισμένο ΠΑΣΟΚ θέλουν να σβήσουν τη σοσιαλιστική παράδοση, τη διεθνή αλληλεγγύη. Όμως, όταν το 1984 καταρρίφθηκε το κατασκοπευτικό κορεάτικο τζάμπο στην ΕΣΣΔ, ο Ανδρέας Παπανδρέου στέλνει αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, από 86 άτομα, στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.
Για το γεγονός επισημαίνει ο Κώστας Τσίμας: “Τότε βγήκαν οι Αμερικάνοι να μας ξεσκίσουν (μιλάει για την μη καταδίκη της κατάρριψης του τζάμπο). Κι ο Ανδρέας κάνει μια μεγαλύτερη παλικαριά, τους απάντησε αμέσως: στέλνει στην Κορέα μια αντιπροσωπεία από 86 άτομα. Ξεκίνα μου λέει. Πάγωσε ο Πλανήτης.
Αυτό μόνο ένας Ανδρέας είχε τη δύναμη να το κάνει, κι έτσι πήγα στη Β. Κορέα
”.
Βλ. Κώστας Τσίμας – Σελίδες Ζωής – Αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, Προσκήνιο, Αθήνα 2004, σ. 194 (από εκεί και η φωτογραφία)

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι στο πλευρό του προέδρου Άσαντ και της κυβέρνησης της Συρίας, στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας... Στρατιωτικοί σύμβουλοι από τη ΛΔΚ στη Συρία, επισκεπτόμενοι τραυματίες του Αραβικού στρατού της Συρίας...
Η Ελλάδα κάνει φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας κι έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις μέχρι τον "εκδημοκρατισμό"... δηλαδή την πτώση της εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας και την ανάληψη της εξουσίθας από τους "εξεγερμένους" φονιάδες!
* Δυστυχώς, λίγες οι φωνές αλήθειας και στο διαδίκτυο, για την πραγματικότητα στη χερσόνησο της Κορέας...
- "PRESS-GR" (Απρίλης 2013) Η άλλη άποψη στην "κρίση" Κορέας-ΗΠΑ...
- Δύο χαστούκια από τη Βόρεια Κορέα...
Φραγκίσκα Μεγαλούδη, "Η εκτέλεση της Αλήθειας: Πως ο διεθνής τύπος γράφει για τη Βόρεια Κορέα."

"The propaganda game" ταινία ντοκιμαντέρ του Alvaro Longoria, πολύ αποκαλυπτικό για την αλήθεια και το τι συμβαίνει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας:

1 σχόλιο

  1. Ακόμα κι αν ο κάθε Έλληνας ήξερε όλη αυτή Την αλήθεια,τι θα μπορούσε να κάνει;Τι θα μπορούσε να κάνει η μικρή και καταχρεωμενη Ελλαδίτσα που της έχουν βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση