GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαρτχάιντ στον κόσμο του θεάματος καταγγέλουν μαύροι καλλιτέχνες

Στα περσινά Όσκαρ το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι ανισότητες στις αμοιβές αντρών και γυναικών ηθοποιών. Στα φετινά το θέμα συζήτησης εί...


Στα περσινά Όσκαρ το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι ανισότητες στις αμοιβές αντρών και γυναικών ηθοποιών. Στα φετινά το θέμα συζήτησης είναι οι φυλετικές διακρίσεις καθώς πολλοί μαύροι καλλιτέχνες διαμαρτύρονται και δεν θα παραβρεθούν στην τελετή βράβευσης, αφού και στα φετινά Όσκαρ, όπως και στα περσινά, μεταξύ των υποψηφίων δεν υπάρχει κανένας Αφροαμερικανός καλλιτέχνης.
Μετά τον διάσημο σκηνοθέτη Σπάικ Λ και την ηθοποιό ηθοποιός Τζέιντα Πίνκετ, σύζυγο του Γουίλ Σμιθ, που ανακοίνωσαν χθες ότι θα μποϊκοτάρουν τα Όσκαρ, στη συζήτηση αυτή μπήκε και ο ηθοποιός Ίντρις Έλμπα. Επίσης και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, που φέτος δεν είναι υποψήφιος, εξέφρασε χθες την εκτίμηση, μιλώντας στο περιοδικό Variety, ότι η Ακαδημία του Αμερικανικού Κινηματογράφου έχει κάνει βήματα πίσω τα τελευταία δέκα χρόνια σε ό,τι αφορά την αντιπροσώπευση των μειονοτικών ομάδων στα Όσκαρ.
Ο Έλμπα, μιλώντας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του θεάματος της Μεγάλης Βρετανίας, τονίζοντας την ανάγκη για περισσότερη αντιπροσώπευση στο βρετανικό κινηματογράφο και την τηλεόραση μαύρων ηθοποιών.
Εξάλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο ίδιος δέχτηκε ρατσιστικά σχόλια όταν το όνομά του ήταν μεταξύ αυτών που διεκδικούν το ρόλο του Τζέιμς Μποντ.
«Η έλλειψη της διαφορετικότητας δεν είναι απλά ένα πρόβλημα στο Χόλιγουντ», είπε και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι της τηλεόρασης συχνά είναι διαφορετικοί από τους ανθρώπους του πραγματικού κόσμου. Και υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ των ανθρώπων που κάνουν τηλεόραση με τους τηλεθεατές. Ζω στον κόσμο της τηλεόρασης. Αν και έχουν εξαπλωθεί πολύ τα ριάλιτι στην τηλεόραση, αυτή δεν κατάφερε να συμβαδίσει με την πραγματικότητα...»
Πάντως, σήμερα, ο Σπάικ Λι διέψευσε ότι κάλεσε σε μποϊκοτάζ της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, τονίσσ ωστόσο ότι ο ίδιος δεν θα παραστεί.
«Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη μποϊκοτάζ» δήλωσε ο Λι σε μια συνέντευξη στην εκπομπή Good Morning America του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC.
«Το μόνο που είπα ήταν... ότι η όμορφη σύζυγός μου Τόνια (κι εγώ) δεν θα πάμε. Αυτό είναι όλο και αιτιολόγησα την απόφασή μου. Δεν χρησιμοποίησα ποτέ τη λέξη μποϊκοτάζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση