GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταξύ Ιάσονα και Ολιβιέ παραπαίει μια ξεδιάντροπη πολιτεία!

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ώστε σας ενόχλησε αυτό το κακομαθημένο παιδί του κομματικού σωλήνα, ο γραμματέας της νεολαίας του...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ώστε σας ενόχλησε αυτό το κακομαθημένο παιδί του κομματικού σωλήνα, ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος, ο οποίος υπερασπιζόμενος τον διορισμό συγγενών και φίλης του εν ονόματι των υπηρεσιών που έχουν προσφέρει στο κόμμα
και της αγωνιστικής παράδοσης της οικογένειάς του ασφαλώς, αποτύπωσε μια χυδαία κουλτούρα, την οποία δόξασε προηγουμένως στην πράξη η δεξιά και το ΠΑΣΟΚ!

Είστε πραγματικά γελοίοι, όσοι εμφανίζεστε σοκαρισμένοι από αυτό, αυτά που έγραψε και αυτόν, ενώ πριν από λίγες ημέρες προβάλλατε - κυριολεκτικώς διαφημίζατε - τον απολύτως αμφιλεγόμενο με αξιοκρατικά κριτήρια διορισμό του Ολιβιέ Ντεκότ (Olivier Descotes) στη διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη.

Πώς είπατε, είναι άσχετα θέματα; Δεν είναι! Οι αρχοντοχωριάτες του δήθεν εκσυγχρονισμού και της ανύπαρκτης «αριστείας» και «αξιοκρατίας» εμφανίστηκαν με έναν κυριολεκτικώς αηδιαστικό, γλοιώδη τρόπο να διαφημίζουν στα παλαιά και νέα ΜΜΕ έναν νέο και άσχετο με το αντικείμενο του διορισμού του Γάλλο - αλλά πολύ Έλληνα ασφαλώς στη ψυχή - ως άριστη επιλογή! Την οποία μάλιστα πρόβαλαν ψευδώς ως κανόνα για τα σημαντικά μουσεία του κόσμου!

Καθόλου δεν με ενοχλεί που ο άνθρωπος είναι Γάλλος, το αντίθετο. Αηδιάζω με τον τρόπο που προβλήθηκε ο διορισμός μιας προκλητικά ρουσφετολογικής περίπτωσης, χωρίς τα στοιχειώδη προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση. Χιλιάδες άλλοι ευρωπαίοι, για να μην αναφερθώ διεθνώς όπως θα έπρεπε, αλλά και αρκετοί Έλληνες στην καταγωγή θα μπορούσαν να είναι επιλογές με αντικειμενικά, αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά προκρίθηκε το μεγάλο ρουσφέτι – ποιών, πώς, γιατί και τι ρόλο έπαιξε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και η διεθνής πατρωνία στην οποία «λιγούρικα» έσπευσε να ενταχθεί, για να υπάρξει;

Αυτά είναι ερωτήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τον δημοσιογράφο, αν υπήρχε στην Ελλάδα. Μόνον που δεν υπάρχει πλέον ερευνητική, αδέσμευτη δημοσιογραφία στην πατρίδα μας… κάτι ώριμες ορτινάτζες συμφερόντων υπάρχουν και κάτι ανώριμα πλάσματα που έμαθαν να συγχέουν την δημοσιογραφία με τις δημόσιες σχέσεις, το κουτσομπολιό και την προβολή προσώπων με χολιγουντιανό στυλ, δυστυχώς κυριαρχούν και κάνουν το παιχνίδι των διαπλεκομένων, «ενσωματωμένων», ή απλώς «μπίζνεσμαν» αφεντικών τους.

Δεν είναι δυνατόν να κατακρίνεις τον Ιάσονα, εσύ που διαφημίζεις τον Ολιβιέ, άφησε τουλάχιστον υποκριτή, που επί τόσα χρόνια δοξάζεις την πατρωνία και προσδίδεις ουσία στην πελατειακή στρουκτούρα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αδιακρίτως, να το πράξει κάποιος άλλος! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτόν τον τόπο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαθέτουν το ηθικό ανάστημα για να ασκήσουν κριτική στον πραγματικά θρασύ και δραματικά χυδαίο Ιάσονα Σχινά! Έλα όμως που αγανάκτησαν μαζί του αυτοί που σκέπτονται και δρουν παρόμοια, ενώ διαφημίζουν τα ρουσφέτια τους εξοργιστικά ξεδιάντροπα!

Ο Ολιβιέ διορίστηκε ως κοσμοπολίτης, το συγγενολόι των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ως αγωνιστές ενός θέματος που βρίσκεται σήμερα εκτός θέματος από την ίδια την κυβέρνηση, ενώ η κοινωνία που βρίσκεται έξω από τα δίκτυα της πατρωνίας είτε των «κοσμοπολιτών» είτε των «κομματικών αγωνιστών» απλώς αγωνιά αποκλεισμένη και αηδιασμένη, παρατηρώντας μεταξύ Ιάσονα και Ολιβιέ να παραπαίει μια ξεδιάντροπη πολιτεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση