GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όρμπαν: Γραμμή άμυνας της Ευρώπης είναι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας!

Μας άφησε απέξω από τη γραμμή προστασίας, επιτιθέμενος για μια ακόμα φορά κατά της Ελλάδας. Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο Ούγγρος π...


Μας άφησε απέξω από τη γραμμή προστασίας, επιτιθέμενος για μια ακόμα φορά κατά της Ελλάδας. Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, αναφορικά με τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, υποστηρίζοντας πως «η επόμενη γραμμή άμυνας που πρέπει να ενισχύσουμε είναι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας», μιλώντας σήμερα το πρωί στο ουγγρικό ραδιόφωνο.

Ο ίδιος κάλεσε σε στήριξη προς την ΠΓΔΜ ώστε να «ενισχύσει τις άμυνές της», ενώ απείλησε με βέτο σε κινήσεις της ΕΕ εναντίον της Πολωνίας εξαιτίας της νέας, «συγκεντρωτικού» χαρακτήρα νομοθεσίας της.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε: «πιστεύω πως η επόμενη γραμμή άμυνας που πρέπει να ενισχύσουμε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας», ενώ συμπλήρωσε πως η Βουλγαρία πρέπει να γίνει αποδεκτή στη ζώνη Σένγκεν.

"Μην ενοχλείτε την Πολωνία"

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Πολωνίας, υποστήριξε πως θα ασκήσει βέτο εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν σε «επιτήρηση» σε βάρος της Βαρσοβίας με φόντο τις αμφιλεγόμενες κινήσεις της - την αλλαγή στη λειτουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου και το πλαίσιο των ΜΜΕ.

«Η ΕΕ δεν θα πρέπει να σκέπτεται να εφαρμόσει οποιουδήποτε είδους κυρώσεις σε βάρος της Πολωνίας, γιατί αυτό θα χρειαζόταν ομοφωνία και η Ουγγαρία δεν θα το υποστήριζε ποτέ» σημείωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Προηγουμένως πάντως, και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε απομακρύνει το ενδεχόμενο «επιθετικών» κινήσεων σε βάρος της Βαρσοβίας: «Δεν βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο για το άρθρο 7, πρέπει η προσέγγισή μας να είναι εποικοδομητική» είχε πει ο Γιούνκερ.

Ο Ορμπάν συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ηγέτη του κυβερνώντος στην Πολωνία κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), σε μια προφανή προσπάθεια ενίσχυσης ενός ανερχόμενου ευρωσκεπτικιστικού πυρήνα στην κεντρική Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση