GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος πρόεδρος της Αργεντινής: Οι συνομιλίες με τους πιστωτές δεν πάνε τόσο καλά

Οι συνομιλίες μεταξύ της Αργεντινής και των πιστωτών, οι οποίοι δεν δέχθηκαν την αναδιάθρωση των ομολόγων της, δεν εξελίσσονται καλά,...


Οι συνομιλίες μεταξύ της Αργεντινής και των πιστωτών, οι οποίοι δεν δέχθηκαν την αναδιάθρωση των ομολόγων της, δεν εξελίσσονται καλά, παραδέχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι.

Σε δηλώσεις του στο Reuters στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Μάκρι είπε ότι το βασικότερο αγκάθι στη συζήτηση είναι το θέμα των προστίμων στα ομόλογα που δεν πληρώθηκαν αλλά θα μπορούσε να υπάρξει μια διευθέτηση στις αρχές της φετινής χρονιάς,

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, που ορκίστηκε τον Δεκέμβριο, είπε ότι η επόμενη συνάντηση με τον μεσολαβητή για τις συνομιλίες έχει προγραμματιστεί για την 1η Φεβρουαρίου.

Tο 2014 η χώρα τέθηκε ξανά σε κατάσταση χρεωκοπίας, για δεύτερη φορά μέσα 12 χρόνια, αν και με διαφορετικούς όρους σε σχέση με την κατάσταση του 2002. 

Τα κερδοσκοπικά ταμεία (hedge funds) NML και Aurelious από τις ΗΠΑ, που είχαν αρνηθεί να δεχθούν την αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής μετά τη χρεοκοπία της χώρας το 2002, αφού δικαιώθηκαν δικαστικά στις ΗΠΑ, απαίτησαν την άμεση αποπληρωμή 1,3 δισ. δολαρίων σε αυτά, πετυχαίνοντας να μπλοκάρουν την αποπληρωμή δόσης ομολόγων ύψους 539 εκατομμυρίων ευρώ σε πιστωτές που είχαν συμφωνήσει με το κούρεμα ομολόγων το 2002 πριν ικανοποιηθούν τα ίδια. 

Οι συζητήσεις που ακολούθησαν τους μήνες μετά την απόφαση δεν οδήγησαν σε κάποιου είδους συμφωνία και στα τέλη Ιουλίου του 2014 η χώρα τέθηκε εκ νέου σε κατάσταση αδυναμίας πληρωμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση