GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση Φάμελλου στα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ψηφίζουν τίποτα παρότι τα έχουν ψηφίσει τον Αύγουστο, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σω...


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ψηφίζουν τίποτα παρότι τα έχουν ψηφίσει τον Αύγουστο, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος κάνει λόγο για "τακτικισμό" και "εσωκομματική" σκοπιμότητα στο ζήτημα του ασφαλιστικού από την αντιπολίτευση.

Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει συναίνεση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, είπε πως η λογική θα έλεγε ότι υπήρχε και σήμερα μια ισχυρή πλειοψηφία, αν έβλεπε κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Αυγούστου στη Βουλή, για μείωση κατά 1% του ΑΕΠ από τη χρηματοδότηση για το ασφαλιστικό.

"Υπήρξε μια πολύ ισχυρή πλειοψηφία, άνω των 200, άρα θα περίμενε να εκφραστεί και σήμερα. Όμως δυστυχώς βλέπω ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν καμία συνέπεια με αυτό που ψήφισαν τον Αύγουστο" είπε ο κ. Φάμελλος, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή του Αυγούστου υπήρξε ένας "πολύ δύσκολος συμβιβασμός", έξω και από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αν δω την πολιτική συγκυρία και τη στάση που είχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, που δεν ψηφίζουν τίποτα παρότι τα έχουν ήδη ψηφίσει στην ελληνική Βουλή παλιότερα, θεωρώ ότι δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή για λόγους τακτικισμού να ψηφίσουν το ασφαλιστικό παρότι εμείς θα το θέσουμε σε έναν πολύ ευρύ διάλογο" τόνισε και πρόσθεσε ότι η αρχική διάθεση της κυβέρνησης είναι να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά -όπως είπε- να υπάρξει ευρύτερη υποστήριξη και συζήτηση στη Βουλή.

"Εγκαθιστούμε τις βασικές αρχές για το ασφαλιστικό, οι οποίες θα είναι διαρκείς. Δηλαδή τα ζητήματα της αναλογικότητας, της δημόσιας εξασφάλισης της κατώτατης σύνταξης και του δημόσιου χαρακτήρα. Είναι βασικές αρχές που δεν θα αναιρεθούν και θα προκύψουν μέσα από έναν κοινωνικό διάλογο έτσι ώστε να εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα" υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι αυτό που δεν πρέπει να συνδέουν οι ασφαλισμένοι με τη σημερινή οικονομική συγκυρία είναι ότι η κατώτατη σύνταξη ξεκινάει από ένα χαμηλό σημείο.

"Αυτή, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, επειδή εξαρτάται από το ΑΕΠ θα αυξηθεί. Άρα το κατώφλι το ελάχιστο που είναι το 60% του εισοδήματος θα αυξηθεί, γιατί ξέρουμε ότι τα 380 ευρώ που συζητιέται αυτή την περίοδο είναι ένα πάρα πολύ μικρό ποσό" είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση