GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Πετάξτε τις προτάσεις σας στον κάλαθο των αχρήστων

Την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και την διεξαγωγή διαλόγου από μηδενική βάση ζήτησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξη...

Την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και την διεξαγωγή διαλόγου από μηδενική βάση ζήτησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

“Αποσύρετε το ασφαλιστικό σας σχέδιο, βάλτε τις προτάσεις σας στο καλάθι των αχρήστων και ξεκινήστε διάλογο από την αρχή για να βρεθεί λύση. Δεν συναινούμε, δεν αποδεχόμαστε το κυβερνητικό σας σχέδιο, πάρτε το πίσω τώρα”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στους αγρότες και ότι “με τα μέτρα που τους επιβάλλει τους καταστρέφει, τους οδηγεί στην εξόντωση και ταυτόχρονα καταδικάζει την ελληνική περιφέρεια σε μαρασμό”, σχολιάζοντας πως “το να απειλούν οι υπουργοί τους αγρότες δεν είναι λύση”.

Ακόμα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι “παραδόθηκε άνευ όρων και τώρα ψάχνει να μεταφέρει τις ευθύνες του και να βρει συνενόχους”, αλλά και ότι κατασκευάζει εχθρούς. “Σήμερα ξεπεράσατε τον εαυτό σας με απύθμενο θράσος. Κατανοώ τον πανικό σας μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής σας. Από την αλαζονεία της εξουσίας περάσατε στην αλαζονεία της αδυναμίας. Περίμενα την αυτοκριτική σας. Αντί για αυτό ακούσαμε ψέματα, διχαστικά διλήμματα και πόλωση. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Η αντιπολίτευση, τα διαπλεκόμενα που ποτέ δεν κατονομάζεται. Η αναζήτηση εχθρών καλά κρατεί. Είναι φανερό ότι δεν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς εχθρούς και βαρβάρους”, σχολίασε.

Ταυτόχρονα, η κ. Γεννηματά επιτέθηκε και στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε πράξη τις μεταρρυθμίσεις, αυτή ήταν στις πλατείες μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και διαμαρτυρόταν, ενώ πρώτη είχε σηκώσει την πλαστική σημαία του συνθήματος μνημόνιο-αντιμνημόνιο.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε αντίθετη με την εξοντωτική, όπως την χαρακτήρισε αύξηση των εισφορών, υποστήριξε ότι δεν είναι βιώσιμη λύση αλλά αντίθετα οδηγεί σε απώλεια πόρων, πρότεινε να συνδεθούν με την ρήτρα απασχόλησης, ενώ κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος της που προβλέπουν μεταξύ άλλων:

- Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με την δημιουργία τριών ταμείων κύριας ασφάλισης.

- Υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση και ρήτρα βιωσιμότητας.

- Επαγγελματικά ταμεία με ενιαίο σύστημα για όλους με βάση το νόμο 3863.

- Διατήρηση και αναμόρφωση του ΕΚΑΣ.

- Νέοι όροι για το σύστημα ασφάλισης με μεταφορά μέρους πόρων από τις αποκρατικοποιήσεις.

- Ενοποίηση μηχανισμών ελέγχου

- Αξιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων με διαφάνεια

- Να επιβληθεί η κατώτατη κλίματα των εισφορών σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες ζουν σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων.

“Η Ελλάδα έχει ανάγκη ενός προοδευτικού σχεδίου αλλαγών, ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Δουλειά χρειάζεται και όχι πυροτεχνήματα. Εθνική στρατηγική για το μέλλον και όχι αναζήτηση ενόχων”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση