GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανησυχούν για τα λεφτά τους....‏

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings P. Watsa πραγματοποίησε συνάντηση μαζί με τους επικεφαλής 10 κορυφαίων ...

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings P. Watsa πραγματοποίησε συνάντηση μαζί με τους επικεφαλής 10 κορυφαίων διεθνών funds (μεταξύ αυτών ο Wilbour Ross και ο John Paulson) με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση αναφέρει πως στη Fairfax «είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξίας με ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας». Στη συνάντηση με επενδυτές σήμερα εκθέσαμε τα καλά δεδομένα της οικονομίας (!) και τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό, έγραψε στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας για να συμπληρώσει «στόχος μας να πολλαπλασιαστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την εδραίωση της σταθερότητας».

Αναλυτικά η δήλωση Watsa:
«Είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία επικεντρώθηκε στην ελληνική οικονομία και στις επικείμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στις προοπτικές της χώρας.
Η Fairfax διακρίνει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόζονται με συνέπεια και μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας. Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξίας, με ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της.
Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, όχι μόνο μέσω της συμμετοχής μας στη Eurobank, την οποία και αυξήσαμε με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, και των επενδύσεών μας στην Grivalia, την Praktiker και άλλες εταιρείες, αλλά επιπλέον με την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife, μπαίνοντας έτσι σε έναν κλάδο όπου έχουμε μεγάλη εμπειρία και βλέπουμε σπουδαία προοπτική».

Τα ραντεβού
Το διπλό μήνυμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από την έναρξη του ενάρετου κύκλου και ως εκ τούτου θα είναι λάθος να επαναληφθεί άλλη μια ασυνέχεια, όπως το 2014 και το 2015, έστειλαν στην πολιτική ηγεσία και στους θεσμικούς παράγοντες, με τους οποίους συναντήθηκαν, οι επικεφαλής των Fairfax και Paulson and Co, Prem Watsa και J. Paulson.
Τόσο στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, όσο και σε αυτή με το διοικητή της ΤτΕ ΕΛΛ +0,75% οι ξένοι επενδυτές τόνισαν την πίστη τους για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, σημειώνοντας την ανθεκτικότητά της κατά την περσινή χρονιά.
Οι ξένοι επενδυτές θεωρούν ότι η χώρα έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής και αν βρεθεί λύση για το ασφαλιστικό έχει τελειώσει με τα δύσκολα μέτρα. Αντίθετα ανοίγει ο δρόμος για επαναφορά του waiver, την ένταξη των κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και την συζήτηση για τη μείωση του χρέους.
Κατά πληροφορίες ο κ. Watsa ζήτησε -και έλαβε- ενημέρωση για τις εξελίξεις με την Eldorado, χωρίς ο ίδιος να εγείρει ενστάσεις. Επίσης, κοινή ήταν η εκτίμηση πως όταν κλείσει η αξιολόγηση, η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να καταγράφει επενδυτικές επιτυχίες καθώς υπάρχει το υπόβαθρο.
Στις κατά μόνας συναντήσεις τους με τα στελέχη των εταιρειών που έχουν επενδύσει, ο Prem Watsa της Fairfax ήταν, για άλλη μια φορά, περισσότερο αισιόδοξος. Στις ομιλίες του σε Grivalia, Eurobank και Eurolife ο Ινδοκαναδός επενδυτής τόνισε την πίστη του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τις θετικές μακροπρόθεσμα προοπτικές της, δηλώνοντας, έμμεσα, την αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα και ομαλά.
Στις συναντήσεις τους με τις διοικήσεις των τραπεζών στις οποίες έχουν επενδύσει Watsa και Paulson είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι το budget και τους στόχους της χρονιάς, με βάση το καλό σενάριο της έγκαιρης και ομαλής αξιολόγησης, αλλά και τις εκτιμήσεις των τραπεζιτών για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό αλλά και το μεταναστευτικό.

Μαξίμου: Ενημερώσαμε για τις κυβερνητικές θέσεις

Η κυβέρνηση από την πλευρά της τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους επενδυτές σχετικά με τις κυβερνητικές θέσεις και πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιβληθεί σταθερό φορολογικό σύστημα, να αντιμετωπιστούν η γραφειοκρατία και η διαφθορά, και να πολλαπλασιαστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από την εδραίωση της πολιτικής σταθερότητας.
Συζητήθηκαν επίσης τα οικονομικά δεδομένα που στοιχειοθετούν εικόνα ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, με κύριους συντελεστές, την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την υπέρβαση των προϋπολογισμένων εσόδων κατά περίπου 2 δισ. ευρώ για το 2015 και την σταθεροποίηση της οικονομίας, με βραχυπρόθεσμη προοπτική επιστροφής σε ρυθμούς ανάπτυξης.
«Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα είναι μια αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι παρόντες στην συνάντηση ήταν οι κ.κ. Prem Watsa (Fairfax Financial Holdings Ltd), John Paulson (Paulson & Co), Stephen Johnson (Wilbur Ross & Co), Jonathan Haick (Brookfield Capital Partners Ltd), Samir Parekh (Capital Research & Management Company), Ben Watsa (Lissom Investments), Lawrence Chin (Mackenzie Cundill), Jamie Lowry (Schroder’s Investment Management), Daniel Pozen (Wellington Management Company), Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας (Eurobank).
Ο Τραπεζικός

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση