GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλευτής των ΑΝΕΛ προειδοποιεί για το ασφαλιστικό: Δεν μπορεί να ψηφιστεί

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη βουλή εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Βασίλη...


Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη βουλή εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Βασίλη Κόκκαλης σε επαφή που είχε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατρούγκαλο, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν συγκεκριμένες τροποποιήσεις όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την μόνιμη και ουσιαστική τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων και επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ, ώστε να επαναδιατυπωθεί στο νόμο το πάγωμα αυτών και την κεφαλαιοποίηση και αφαίρεση των οφειλών από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικός χρόνος.
Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στα αιτήματα των δικηγόρων ζητώντας αφορολόγητο ασφαλιστικών εισφορών μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ, εξηγώντας πως η πολιτεία οφείλει να στηρίξει ιδιαιτέρως τους νέους δικηγόρους, τους νέους επιστήμονες που δίνουν αγώνα καθημερινής διαβίωσης.
Σχετικά με τους αγρότες, ο Βασίλης Κόκκαλης, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, ακατάσχετο και αφορολόγητο των επιδοτήσεων μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ, καθώς «πάση θυσία πρέπει να προστατευθεί το μικρομεσαίο αγροτικό εισόδημα».
Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κόκκαλης τονίζει:
«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι επείγουσα και αναγκαία αλλά οφείλουμε να βλέπουμε πίσω από τους αριθμούς και τους ανθρώπους. Οι έμποροι και οι επαγγελματίες που επλήγησαν από την κρίση τα έτη 2009-2015, είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Πρέπει οπωσδήποτε να σταθούμε δίπλα τους και να παγώσουν οι μέχρι τώρα οφειλές τους και να μεταφερθούνε στην αναλογική σύνταξη, δηλαδή να υπολογίζονται και να αφαιρεθούνε από την καταβλητέα σύνταξη. Δεν μπορεί να ψηφιστεί ένα πολύ δύσκολο νομοσχέδιο χωρίς μέτρα και αποφάσεις ελάφρυνσης των εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση