GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Υποδομών: Λέει ΨΕΜΑΤΑ ο Σπίρτζης...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.)/Γ.Γ.Δ.Ε. & Γ.Γ.Σ.Δ.Ε. ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ Συναδέλφισσ...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.)/Γ.Γ.Δ.Ε. & Γ.Γ.Σ.Δ.Ε. ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είναι γνωστό ότι το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα μέσω του οποίου πραγματοποιείται ηλεκτρονικά όλη η διαγωνιστική διαδικασία και η παρακολούθηση μίας δημόσιας σύμβασης, λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου (Γ.Γ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δηλώσεις του κ. Παπαδεράκη (Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, του Υπουργείου Οικονομίας) προκύπτει ότι η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης χρήσης του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. για την ανάθεση των δημοσίων συμβάσεων εκπόνησης μελετών και παροχής συναφών εργασιών (Ν. 3316/2005), καθώς και των δημοσίων συμβάσεων εκτέλεσης έργων, ζητήθηκε από τον κ. Σπίρτζη επειδή απαιτείται χρόνος για την εκπαίδευση των στελεχών και των υπαλλήλων που θα ασχοληθούν με το αντικείμενο, καθώς και για την περαιτέρω παραμετροποίησή του.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική, σε ότι αφορά τουλάχιστον την εκπαίδευση του προσωπικού του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. που θα ασχοληθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Πράγματι, ήταν γνωστό από τον Ν. 4155/2013 (Φ.Ε.Κ. Α’ /120/29-5-2013) ότι θα εντάσσονταν στο σύστημα αυτό (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) τα δημόσια έργα και οι μελέτες. Ωστόσο, όλες οι πολιτικές ηγεσίες που πέρασαν από το Υπουργείο Υποδομών, όπως και ο κος Σπίρτζης, δεν φρόντισαν, στο χρόνο που μεσολάβησε από την έκδοση του νόμου, να γίνει η απαραίτητη προσαρμογή-παραμετροποίηση του συστήματος, για την ένταξη σ’ αυτό των δημοσίων έργων και των μελετών και εν συνεχεία ν’ ακολουθήσει η εκπαίδευση των συναδέλφων στο ολοκληρωμένο πλέον σύστημα.

Ο Σύλλογός μας έχει ζητήσει επανειλημμένως, με επιστολές του, να συναντήσει τον Υπουργό, προκειμένου να συζητηθεί και το ζήτημα της εκπαίδευσης του προσωπικού της Γ.Γ.ΥΠ. μέσω σεμιναρίων, γεγονός που δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα. Στην περίπτωση συνάντησης και διαλόγου με τον Υπουργό, πιθανότατα να είχε γίνει δεκτό το αίτημα του Συλλόγου για την εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί το Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., με αποτέλεσμα να μην φτάναμε ποτέ στο σημείο της απαξίωσής του από τον Υπουργό, χαρακτηρίζοντάς το ούτε λίγο ούτε πολύ ανεπαρκές, για την οποία κατάσταση ευθύνεται ο ίδιος!

Το επιχείρημα ότι απαιτείται πολύς χρόνος για την εκπαίδευση του προσωπικού, από όποιον κι’ αν χρησιμοποιείται, δεν ευσταθεί, γιατί οι συνάδελφοι της Γενικής Γραμματείας Υποδομών που θα λειτουργήσουν το Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. έχουν την ικανότητα και το απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων, ώστε να εκπαιδευτούν και μετέπειτα να μπορέσουν να το λειτουργήσουν, αφού όμως ληφθούν πρώτα οι απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καρδαράς Λουκάς
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κανελλοπούλου Μαρία 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση