GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Τσέχοι δεν θέλουν πρόσφυγες στη χώρα τους

Αντίθετο με την υποδοχή προσφύγων στη χώρα τους εμφανίζεται το 60% των Τσέχων, σύμφωνα με την τσέχικη δημοσκοπική εταιρεία Public Opi...


Αντίθετο με την υποδοχή προσφύγων στη χώρα τους εμφανίζεται το 60% των Τσέχων, σύμφωνα με την τσέχικη δημοσκοπική εταιρεία Public Opinion Research Centre. Μόλις το 33% συμφωνεί να φιλοξενηθούν στη χώρα, με προϋπόθεση τον μεταγενέστερο επαναπατρισμό τους ενώ μόλις το 2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αποδοχής προσφύγων σε μόνιμη βάση.

Παράλληλα, το 82% θεωρεί ότι οι πρόσφυγες θέτουν μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της χώρας, με το 89% να εκτιμά ότι η ίδια απειλή τίθεται από τις προσφυγικές ροές σε όλη την Ευρώπη.

«Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το θέμα είναι εξαιρετικά έντονο την παρούσα στιγμή, με το 74% των συμμετεχόντων στην έρευνα να εκφράζει ενδιαφέρον για την κατάσταση, αναφορικά με τις προσφυγικές ροές. Κανένα άλλο γεγονός στην Ευρώπη δεν έχει προκαλέσει τέτοιο ενδιαφέρον (ανάμεσα στους Τσέχους πολίτες) στο πέρας της τελευταίας δεκαετίας», υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έρευνας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του ρωσικού πρακτορείου Sputnik και δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο, οι πολίτες των κρατών της Ανατολικής Ευρώπης εμφανίζονται περισσότερο απρόθυμοι να αποδεχτούν πρόσφυγες στις χώρες, συγκριτικά με τους πολίτες των γειτονικών, δυτικών κρατών.

Τουλάχιστον το 62% των ερωτηθέντων πολιτών σε Ουγγαρία, Τσεχία, Βουλγαρία και Πολωνία τάσσονται ενάντια στην αποδοχή προσφύγων, ενώ μόλις το 26% εμφανίζεται υπέρ της αποδοχής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση