GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο μεγάλος του ιταλικού κινηματογράφου Έτορε Σκόλα

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο ποιητής του ιταλικού κινηματογράφου, σκηνοθέτης Έτορε Σκόλα. Τον τίτλο του ποιητή, του αποδίδ...


Σε ηλικία 84 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο ποιητής του ιταλικού κινηματογράφου, σκηνοθέτης Έτορε Σκόλα. Τον τίτλο του ποιητή, του αποδίδει και στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».
Από τα γνωστότερα έργα του, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης θυμίζουν τα «C' eravamo tanto amati» («Είχαμε αγαπηθεί τόσο») με τους Στεφάνια Σαντρέλι, Νίνο Μανφρέντι και Βιτόριο Γκάσμαν, «Una Giornata Particolare» («Μια ξεχωριστή μέρα») με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και Σοφία Λόρεν και «La Famiglia» («Η Οικογένεια») με τον Βιτόριο Γκάσμαν.
Το 1976 ο Σκόλα είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα για την καλύτερη σκηνοθεσία στο φεστιβάλ των Κανών με το έργο «Brutti, sporchi e cattivi» («Βίαιοι, βρώμικοι, κακοί»), το σενάριο του οποίου παρουσίαζε την ανθρώπινη και υλική μιζέρια σε παραγκούπολη της Ρώμης στην αρχή της δεκαετίας του εβδομήντα.
Σε μήνυμά συλλυπητηρίων προς την οικογένεια του σκηνοθέτη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τονίζει ότι «ήταν ένας δημιουργός που ήξερε να "διαβάζει" με απίστευτο τρόπο την ιταλική πραγματικότητα, την κοινωνία της και τις αλλαγές της, με αίσθηση της κάθε εποχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση