GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο στουρνάρας απαιτείται να είσαι για να υπάρχεις;

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος Τουλάχιστον το «τείχος-Σάλλας» για να αποκρουστούν οι ορδές των βαρβάρων, ξένων και ντόπιων, π...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος

Τουλάχιστον το «τείχος-Σάλλας» για να αποκρουστούν οι ορδές των βαρβάρων, ξένων και ντόπιων, που με επιδρομές απειλούν να λεηλατήσουν τον πλούτο του ελληνικού λαού, το κτίζουν άλλοι στον Τύπο – με το αζημίωτο φυσικά! Δυστυχώς, δεν ισχύει το ίδιο για το «τείχος-Στουρνάρα»! Αυτός για να υπάρξει δεν διστάζει να προσδώσει ο ίδιος στον εαυτό του ρόλο ήρωα στο κατασκοπικό μυθιστόρημα «επιδρομή στο νομισματοκοπείο».

Τουλάχιστον ο κύριος Σάλλας για να συνεχίσει να υπάρχει, κατασκευάζει σε ύφος Τζον Λε Καρέ το μυθιστόρημά του περί σωτηρίας του τραπεζικού οργανισμού τον οποίο εκπροσωπεί και της εθνικής μας οικονομίας ασφαλώς - ένα πράγμα είναι αυτά - και αφήνει άλλους να το διαδώσουν! Ο καθένας τη δουλειά του - σκέφτεται ορθοδόξως ο άνθρωπος - στη κατασκευή και διασπορά φημών για την πολιτική νομιμοποίηση της διασπάθισης δεκάδων δις δημοσίου χρήματος και δόλιας λεηλασίας μικρομετόχων κατά την τρίτη και πλέον φαρμακερή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία δεν αποκλείει ασφαλώς και μια τέταρτη στο μέλλον της κρίσης!

Αντίθετα ο κύριος Στουρνάρας μη διαθέτοντας την πολιτική στρουκτούρα του κ. Σάλλα, και σαν παιδάκι ή έφηβος στον κόσμο της πολιτικής, δεν αυτοσυγκρατείται, δεν σέβεται τον θεσμικό του ρόλο, ή απλώς παρασύρεται από ένα δημοσιογραφικό καλαμπούρι που επί χρόνια υποδύεται τον Τζον Λε Καρέ, στην κατασκευή της πολιτικής μυθιστοριογραφίας της Ελλάδας και εμφανίζεται ο ίδιος ήρωας του σύγχρονου μυθιστορήματος κατασκοπείας και αντικατασκοπείας, που αναφέρεται στο «ποιοί και πώς έσωσαν το ευρώ στην Ελλάδα»!

Παρακολουθώντας όλα αυτά τα διασκεδαστικά της πραγματικότητας επεισόδια, μάλλον δικαίως αναρωτιέμαι: Πόσο στουρνάρας απαιτείται να είσαι για να υπάρχεις στον σημερινό ελληνικό δημόσιο χώρο; Αν λάβω υπόψιν μου την στάση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα του συγκεκριμένου μυθιστορήματος, θα έλεγα… πολύ! Πρέπει να είσαι πολύ στουρνάρας για να υπάρχεις!

Το μάθημά μου από την πορεία της πρώτης κυβέρνησης στην Ελλάδα με πυρήνα αριστερούς είναι πως ο «Τζον Λε Καρέ» είναι πλέον αυτός που κατασκευάζει το πολιτικό αφήγημα - ρίξε μια ματιά στον σημερινό κυριακάτικο Τύπο - ενώ διάφοροι μικρόνοοι, κακομαθημένοι από παιδιά και συμπλεγματικώς φιλόδοξοι στουρνάρες, ανταγωνίζονται για τον κεντρικό ρόλο στο σύγχρονο πολιτικό μυθιστόρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση