GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβληματισμός για τις άγριες ρατσιστικές επιθέσεις στη Κολωνία

Ομάδα Πακιστανών και ένας Σύρος δέχθηκαν χθες άγρια επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της Κολωνίας, ενώ οι επιθέσεις μεταναστών εναντί...


Ομάδα Πακιστανών και ένας Σύρος δέχθηκαν χθες άγρια επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της Κολωνίας, ενώ οι επιθέσεις μεταναστών εναντίων δεκάδων γυναικών τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έχουν ″φουντώσει″ τα ρατσιστικά συναισθήματα στη Γερμανία.

Αργά το απόγευμα χθες, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, ομάδα είκοσι περίπου ανθρώπων επετέθη κατά έξι Πακιστανών, από τους οποίους τραυματίσθηκαν δύο. Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα πέντε ανθρώπων επετέθη κατά 39χρονου Σύρου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Ραλφ Γέγκερ, το σύνολο σχεδόν των υπόπτων για τις, κυρίως σεξουαλικές, επιθέσεις είναι άτομα ξένης καταγωγής, κυρίως αιτούντες άσυλο και παράνομοι μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική, που έφθασαν τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ καταδίκασε τις επιθέσεις, χαρακτηρίζοντάς τις "απολύτως απαράδεκτες" ενώ δήλωσε ότι το γεγονός ότι αλλοδαποί βρίσκονται πίσω από τη βία στην Κολωνία δεν πρέπει να αποσιωπηθεί, αλλά δεν πρέπει και να οδηγήσει τους ανθρώπους προς μία γενικευμένη καχυποψία κατά των προσφύγων και των μεταναστών. 

Ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί για τις επιθέσεις κατά γυναικών τη νύκτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία ανέρχεται πλέον σε 516. Το 40% αυτών αφορά σεξουαλικές επιθέσεις, ανακοίνωσε χθες η τοπική αστυνομία.

Οι έντονες επικρίσεις για την ανικανότητα της αστυνομίας να προστατεύσει τις γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων προκάλεσε την αποπομπή του αρχηγού της αστυνομίας της Κολωνίας Βόλφγκανγκ Αλμπερς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση