GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαγκάρντ: Πρόσφυγες και Brexit απειλούν την ΕΕ με διάλυση

Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του χώρου Σένγκεν, δήλωσε σήμερα στο Νταβός της Ελβετίας και η Κριστίν...


Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του χώρου Σένγκεν, δήλωσε σήμερα στο Νταβός της Ελβετίας και η Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συμφωνώντας με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες που έχουν τονίσει αυτό τον κίνδυνο.
Ερωτηθείσα στη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αν η ζώνη Σένγκεν ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη αντιμετωπίζει κίνδυνο, η Λαγκάρντ απάντησε: "Ναι το πιστεύω" διευκρινίζοντας πως πρόκειται για την προσωπική άποψή της.
Η Λαγκάρντ διευκρίνισε ότι το ΔΝΤ, ως θεσμός, πιστεύει πάντως ότι, αν γίνει σωστή διαχείριση αυτής της κρίσης, θα μπορούσε τελικά να ωφελήσει οικονομικά ορισμένες χώρες, προσφέροντάς τους επιπλέον ανάπτυξη.
Από οικονομικής πλευράς, "η Ευρώπη είναι χωρίς καμιά αμφιβολία σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι", δήλωσε η Λαγκάρντ, "όμως έχουμε δύο σημαντικές ανησυχίες" για την ήπειρο. Η μία είναι η προσφυγική κρίση και η άλλη είναι ο κίνδυνος του Brexit, μιας ενδεχόμενης εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η δήλωση της Λαγκάρντ προστίθεται σ' αυτές πολλών ευρωπαίων ηγετών οι οποίοι επισήμαναν αυτή την εβδομάδα στο Νταβός ότι η μαζική συρροή προσφύγων στην Ευρώπη θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των ευρωπαϊκών θεσμών, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν μια λύση, ωθώντας τις χώρες μέλη να ενεργούν ατομικά.
Οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας και της Ολλανδίας Μανουέλ Βαλς και Μαρκ Ρούτε έκαναν μάλιστα λόγο για ενδεχόμενη εξάρθρωση της Ευρώπης εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση