GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (BINTEO): Η Αυγή Βουτσινά, που έριξε την κότα στο Μαξίμου, μιλά στο Press-Gr και αποκαλύπτει...

Αυγή Βουτσινά: "Είμαι θυμωμένη με τις συνθήκες  στη χώρα. Θα συνεχίσω να αντιδρώ!" ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Μάνο Μεϊμαρ...



Αυγή Βουτσινά: "Είμαι θυμωμένη με τις συνθήκες 

στη χώρα. Θα συνεχίσω να αντιδρώ!"


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Μάνο Μεϊμαράκη
για το PRESS-GR

Ένα από τα πιό πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων ημερών. Η Αυγή Βουτσινά. Είναι η ακτιβίστρια που έριξε την "Αλέξις", την κότα στο Μαξίμου. Δηλώνει θυμωμένη με την κατάσταση στη χώρα, κι ότι αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες θα συνεχίσει να αντιδρά.

Πέρα από τον συμβολισμό που επιχείρησε να δώσει -και το πέτυχε αν κρίνει κανείς από την δημοσιότητα την οποία απέκτησε το συμβάν- αλλά και τα δεκάδες χιλιάδες tweets, αρχίζει να γίνεται και η ίδια ένα πρόσωπο-σύμβολο. Δημοσιογράφοι την πολιορκούν καθημερινά και οι πολίτες την σταματούν σχεδόν παντού για να την συγχαρούν για το θάρρος της, ζητώντας της μάλιστα να μην εγκαταλείψει.

Η Αυγή Βουτσινά είναι ιδιωτική υπάλληλος, εργάζεται από την ηλικία των 18 ετών, δεν συμμετέχει σε οργανωμένο δίκτυο ακτιβιστών ως εκ τούτου οι ακτιβιστικές της ενέργειες είναι αφ' εαυτού προερχόμενες - και δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το περιστατικό και τις διερευνητικές βόλτες της "Αλέξις" στην αυλή του πρωθυπουργικού μεγάρου, η Αυγή Βουτσινά προσήχθη στο ΑΤ Συντάγματος για εξακρίβωση. Εκεί παρέμεινε περίπου 4 ώρες μέχρι να αποφασισθεί στο Μέγαρο Μαξίμου αν θα ζητηθεί να απαγγελθούν σε βάρος της κατηγορίες για προσβολή στο πρόσωπο του πρωθυπουργού... εξαιτίας της συνωνυμίας του Πρωθυπουργού με την... Αλέξις. Δεν απαγγέλθηκε καμία κατηγορία και η Αυγή Βουτσινά αφέθηκε ελεύθερη.

Η πρώτη της ακτιβιστική ενέργεια προέκυψε εντελώς ξαφνικά, σε περίοδο που συγκυβερνούσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στο κέντρο της Αθήνας, άκουγε στο ραδιόφωνο ανακοινώσεις για μέτρα της τότε κυβέρνησης και στη στιγμή αποφάσισε να προβεί σε μια διαμαρτυρία. Έγραψε σε ένα μπλουζάκι της το σύνθημα: “Βρωμάτε προδότες”, μπήκε στο κτίριο του Κοινοβουλίου και το αποκάλυψε από την θέση της στα θεωρία.

Η δεύτερη φορά ήταν επίσης μετά το δημοψήφισμα όταν έκαψε μπροστά στη Βουλή την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, και προέβη σε αυτήν την ενέργεια όπως είπε, επειδή ένιωσε την μεγάλη προδοσία του ΟΧΙ το οποίο μετέτρεψε σε ΝΑΙ η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στην τρίτη κατά σειρά ακτιβιστική της ενέργεια προέβη κατά την διάρκεια ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Διέκοψε τον Αλέξη Τσίπρα στο σημείο που ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός του έδωσε την εντολή να διαχειρισθεί το μνημόνιο, φωνάζοντας του από τα θεωρία: Ο ελληνικός λαός ψήφισε ΟΧΙ, δεν ψήφισε ΝΑΙ. ΟΙ αστυνομικοί την οδήγησαν στην έξοδο και έκτοτε όταν επιχειρεί να εισέλθει στη Βουλή, συμβαίνει τα θεωρία να είναι γεμάτα με κόσμο και να μην της επιτρέπεται η είσοδος με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί η κ. Αυγή Βουτσινά, ομολογεί ότι δεν περίμενε αυτή την έκρηξη δημοσιότητας γύρω της, εξηγεί τον συμβολισμό της “κότας”, προς τα πού στρέφεται αυτός ο συμβολισμός και γιατί, δεν χαρίζει λέξεις αναφερόμενη στους πολιτικούς, αποκαλύπτει τι της είπε ο άνθρωπος που μάλιστα της χάρισε την "Αλέξις" προκειμένου να την ρίξει στο Μαξίμου, περιγράφει τις αντιδράσεις φίλων και συγγενών, και φυσικά δεν παραλείπει να απευθύνει το δικό της μήνυμα στους πολίτες.

Όσο για την "Αλέξις", σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, από την στιγμή που απομακρύνθηκε από την αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, η τύχη της αναζητείται στη λίμνη με τις πάπιες του Εθνικού Κήπου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Αυγή Βουτσινά πλέον από προχθές, σε κάθε περίπτωση που προσεγγίζει την περιοχή πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου αποκτά και... διακριτική συνοδεία.

1 σχόλιο

  1. Κύριε πρωθυπουργέ ως καταρτισμένος κρατικός υπάλληλος σας παρακαλώ νομοθετήστε ΓΙΑ ΤΗΣ 17 ΛΙΣΤΕΣ της διακινήσεις χρήματος που υπάρχουν στης υπηρεσίες του Ελληνικού ΚΡΑΤΟΥΣ....Ξέρουμε καλά ποιοι είναι ΜΈΣΑ και θα ΕΠΡΕΠΕ μερικοί δικαστές. εισαγγελείς,δημοσιογράφοι ΝΑ ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ όταν λένε ότι καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα η ατομικά ..ΌΤΑΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΈΓΚΛΗΜΑ η καταγγελία είναι ανθρωπινό καθήκον... ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΑΦΉΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΊ τα νομικά τερτίπια...θέλουν πολλοί (ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΊ) να μας μιλήσουν ΆΛΛΑ θέλουν την κατανόηση της δικαιοσύνης... και καταλάβετε τι εννοώ και εσείς και οι ΛΗΣΤΕΣ αυτής της χώρας ... Κύριε πρωθυπουργέ είναι ΏΡΑ να ξεκαθαρισθεί η ήρα από το στάρι...

    Να συμπληρώσω με ένα στοιχείο 14.000 χιλιάδες πολυεκατομυριούχοι ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ..Όχι μερικοί με μερικές χιλιάδες ευρώ ΆΛΛΑ 14.000 χιλιάδες πολυεκατομυριούχοι ..ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΊ ΛΈΝΕ ΤΟ ΧΡΉΜΑ φαίνεται ΠΛΈΟΝ ΠΑΝΤΟΥ η τεχνολογία μας έδωσε και ΣΕ ΕΜΑΣ το δικαίωμα να δούμε..
    ΑΣ ΤΟ ΛΆΒΟΥΝ ΌΛΟΙ ΥΠΌΨΙΝ ....

    Μ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση