ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Λουκέτο στη Softex

Share it:

Ένα ακόμα λουκέτο σε πάλαι ποτέ κραταιά βιομηχανία της Ελλάδας έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα. Αυτή τη φορά είναι η Softex και ίσως αύριο κάποια άλλη εταιρεία, γεγονός το οποίο αφήνει στο δρόμο περίπου 200 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στην Softex έμαθαν από το τηλέφωνο την περασμένη εβδομάδα ότι το εργοστάσιο της ιστορικής χαρτοβιομηχανίας στον Βοτανικό διακόπτει οριστικά την λειτουργία του.

Σε επικοινωνία που είχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας με τον πρόεδρο του σωματείου, του μετέφερε την απόφαση της διοίκησης της ιταλικής πολυεθνικής Bolton, που είχε περάσει τα τελευταία χρόνια η Αθηναϊκή Χαρτοποιία, να διακοπεί η λειτουργία επικαλούμενος το οικονομικό βάρος που είχε προκύψει από την περσινή πυρκαγιά και την αδυναμία των μετόχων να καλύψουν το κόστος.

Μέσω τηλεφώνου ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι στην Softex ότι το εργοστάσιο της ιστορικής χαρτοβιομηχανίας στον Βοτανικό διακόπτει οριστικά την λειτουργία του. Σε επικοινωνία που είχε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας με τον πρόεδρο του σωματείου, του μετέφερε την απόφαση της διοίκησης της ιταλικής πολυεθνικής Bolton, που είχε περάσει τα τελευταία χρόνια η Αθηναϊκή Χαρτοποιία, να διακοπεί η λειτουργία επικαλούμενος το οικονομικό βάρος που είχε προκύψει από την περσινή πυρκαγιά και την αδυναμία των μετόχων να καλύψουν το κόστος.

AdTech Ad

Το θέμα έφτασε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας το οποίο κατήγγειλε την στάση της πολυεθνικής και με ανακοίνωση του αναφέρει ότι “σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας”.

Σε οικονομικό επίπεδο η Αθηναϊκή Χαρτοποιία, η οποία παρά την απαξίωση της (σ.σ. μηδενική προώθηση) κατέχει ακόμη και σήμερα πρώτη θέση σε αρκετές κατηγορίες προϊόντων είχε παρουσιάσει πωλήσεις ύψους 44,3 εκατ. ευρώ το 2014 με τα καθαρά αποτελέσματα να διαμορφώνονται σε ζημιές ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία η Αθηναϊκή Χαρτοποιία, η οποία παρά την απαξίωση της (σ.σ. μηδενική προώθηση) κατέχει ακόμη και σήμερα πρώτη θέση σε αρκετές κατηγορίες προϊόντων είχε παρουσιάσει πωλήσεις ύψους 44,3 εκατ. ευρώ το 2014 με τα καθαρά αποτελέσματα να διαμορφώνονται σε ζημιές ύψους 5 εκατ. ευρώ.
Share it:
Reactions:

Οικονoμικά νέα

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση