GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πατριάρχης Ειρηναίος: Με έχουν κλειδωμένο 10 χρόνια στο κελί!

"Έρχονται στην πόρτα και ρωτούν πού είναι ο πατριάρχης Ειρηναίος. Τους απαντούν, δεν είναι εδώ, έχει φύγει". Με αυτά τα λόγι...


"Έρχονται στην πόρτα και ρωτούν πού είναι ο πατριάρχης Ειρηναίος. Τους απαντούν, δεν είναι εδώ, έχει φύγει".
Με αυτά τα λόγια, ο έκπτωτος πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, αποκαλύπτει στην κάμερα ότι βρίσκεται κλειδωμένος στο κελί του Πατριαρχείου με ευθύνη του νέου Πατριάρχη, Θεόφιλου.
Θυμίζουμε ότι λόγω κατηγοριών κακής διαχείρισης, η πλειοψηφία της Αγιοταφικής Αδελφότητας τον αποκήρυξε στις 6 Μαΐου 2005, ενώ ο ίδιος αρνούνταν να παραιτηθεί.  Στις 24 Μαΐου 2005 συγκλήθηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Πανορθόδοξη Σύνοδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη η οποία διέγραψε το όνομα του Ειρηναίου από τα Δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κήρυξε το θρόνο σε χηρεία. Ο Μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος ορίστηκε από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων τοποτηρητής μέχρι την εκλογή νέου Πατριάρχη.
Καθώς ο Ειρηναίος εξακολουθούσε να δηλώνει ότι είναι Πατριάρχης και να προσπαθεί να λειτουργεί σε διάφορους ναούς φρουρούμενος από την Ισραηλινή Αστυνομία (καθώς το κράτος του Ισραήλ εξακολουθούσε να τον θεωρεί Πατριάρχη), η Σύνοδος τον καθαίρεσε από κάθε βαθμό ιεροσύνης και τον υποβάθμισε στις τάξεις των απλών μοναχών. Κατόπιν αυτού, αποκαλείται από την ορθόδοξη εκκλησία μοναχός Ειρηναίος.
Το κράτος του Ισραήλ συνέχιζε να τον αναγνωρίζει ως τον νόμιμο Πατριάρχη μέχρι το Δεκέμβριο του 2007. Από τις 16 Φεβρουαρίου 2008 ο Ειρηναίος παραμένει έγκλειστος μέσα στην κατοικία του εντός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων φρουρούμενος από ιδιώτες άραβες που με εντολή του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου,δεν επιτρέπουν ούτε την έξοδό του αλλά ούτε και την είσοδο επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση