GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κατάργηση της Σένγκεν θα στοιχίσει 110 δισεκατομμύρια ευρώ!

Μια επιστροφή των συνοριακών ελέγχων στην Ευρώπη θα κόστιζε στις χώρες που συμμετέχουν στην Συνθήκη Σένγκεν 110 δισ. ευρώ σε διάστημα ...


Μια επιστροφή των συνοριακών ελέγχων στην Ευρώπη θα κόστιζε στις χώρες που συμμετέχουν στην Συνθήκη Σένγκεν 110 δισ. ευρώ σε διάστημα δεκαετίας, σύμφωνα με το επίσημο think tank της γαλλικής κυβέρνησης, το France Strategie .

Στην Έκθεση του συγκεκριμένου think tank που συνδέεται άμεσα με το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού, αναφέρει ότι η μείωση στον διασυνοριακό τουρισμό και στο εμπόριο που θα επέφερε μια μόνιμη επαναφορά των συνοριακών ελέγχων, θα κόστιζε στην Ευρώπη το 0,8% του ΑΕΠ σε διάστημα δέκα ετών: Το μισό περίπου του κόστους οφείλεται στην μείωση του τουρισμού, το 38% στην επίπτωση των συνοριακών ελέγχων στους διασυνοριακούς εργαζόμενους και το 12% στα επιπλέον κόστη στις μεταφορές.

Από τις 26 χώρες της περιοχής Σένγκεν, έξι μέλη, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα και εξετάζουν επέκταση αναστολής της Συνθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση