GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Βολιβιανοί είπαν ΟΧΙ μετά το... 2020 στον Έβο Μοράλες

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες φαίνεται πως χάνει το δημοψήφισμα που διεξήγαγε για να του επιτραπεί να διεκδικήσει μια τέταρτη προεδ...

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες φαίνεται πως χάνει το δημοψήφισμα που διεξήγαγε για να του επιτραπεί να διεκδικήσει μια τέταρτη προεδρική θητεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας, επί του 41,5% των ψήφων, το όχι συγκεντρώνει 59% και το ναι 41%. Ο Μοράλες, όταν προκήρυξε το δημοψήφισμα, είχε προβλέψει ότι το ναι θα κέρδιζε με 70% των ψήφων.

"Θα σεβαστούμε τα αποτελέσματα, είτε κερδίσει το όχι είτε το ναι, ανέκαθεν αυτό κάναμε, αυτό είναι η δημοκρατία", δήλωσε ο σοσιαλιστής ηγέτης σε συνέντευξη Τύπου.

Εάν πάντως η καταγραφόμενη τάση επαληθευτεί θα πρόκειται για την πρώτη πολιτική ήττα του 56χρονου Έβο Μοράλες, του πρώτου αυτόχθονα που αναδείχθηκε πρόεδρος της χώρας του το 2006, και θα σημάνει πως θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία στις αρχές του 2020, όταν λήγει η τρίτη του θητεία.

6,5 εκατομμύρια Βολιβιανοί, συν 300.000 που ζουν στο εξωτερικό, καλούνταν χθες να επιτρέψουν στον πρόεδρό τους να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία, ώστε να παραμείνει έτσι στην εξουσία μέχρι το 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση