ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ντάισελμπλουμ: Μήπως να το ξανασκεφτούμε για το 500ευρω

Share it:

Την πρόταση να επανεξεταστεί η κυκλοφορία του 500ευρου αλλά και οι τρόποι που θα μειωθούν οι κίνδυνοι ασφαλείας που συνδέονται με το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, έκανε το Γερούν Ντάισελμπλουμ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όπως είπε ο επικεφαλής της Ευρωζώνης, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα μπορεί να συνδέεται με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
Περίπου το 30% των μετρητών άνω του 1 τρισ. ευρώ που βρίσκονταν πέρυσι σε κυκλοφορία ήταν διαθέσιμο σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ.
"Θα ζητήσουμε από την ΕΚΤ να εξετάσει τα μετρητά και την προσβασιμότητα του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ", δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
"Υπάρχουν κίνδυνοι ότι τα μεγάλα χαρτονομίσματα και τα μεγάλα ποσά σε μετρητά μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.
Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση