GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαθήματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην "πολιτισμένη" δύση... οι εκλογές στο Ιράν!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Το δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Το δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τη...
σύνθεση του επόμενου Ιρανικού κοινοβουλίου, που το αποτελούν 290 βουλευτές:

- 70% εκλέχθηκαν = 50% σταθεροί στις αρχές της Επανάστασης + 39% εκσυγχρονιστές + 5% φιλο-Rohani + 6% ανεξάρτητοι
- 30% σε δεύτερο γύρο, εκ των οποίων = 45%
σταθεροί στις αρχές της Επανάστασης + 30% εκσυγχρονιστές και φιλο-Rohani + 25% ανεξάρτητοι.

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα και αν λάβουμε ως δεδομένο πως στο δεύτερο γύρο θα μοιραστούν αναλογικά οι βουλευτές που θα εκλεγούν, έχουμε μια ξεκάθαρη νίκη, που ξεπερνάει το 65%, των δυνάμεων της προσήλωσης στις αρχές της Ιρανικής Επανάστασης!
Τι δεν μπορούν να κατανοήσουν ή σωστότερα γιατί τα δυτικά ΜΜΕ κι οι σπουδαίοι πολιτικοί "αναλυτές" -σε διατεταγμένη υπηρεσία αναπαραγωγής της προπαγάνδας των δυτικών "δημοκρατιών", τύπου Ευρωπαϊκής Ένωσης- προβάλουν τους μεν ή τους δε και βγάζουν "συμπεράσματα" περί δήθεν έντονων αντιπαραθέσεων και πολιτικών συγκρούσεων, πάντα με θαυμασμό προς το αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς του Σάχη;
Στη φωτογραφία βλέπουμε (αριστερά) τον Mohammad Reza (επικεφαλής των εκσυγχρονιστών στην Τεχεράνη) και (δεξιά) τον Gholam-Ali Haddad-Adel (επικεφαλής των λεγόμενων από τα δυτικά ΜΜΕ "συντηρητικών" στην Τεχεράνη). Κι οι δύο είναι στενοί φίλοι και συνάδελφοι για πολλά χρόνια... Κι οι δύο είναι σταθερά πιστοί στις ιδέες και τις αρχές της Ιρανικής Επανάστασης και της δημοκρατίας, με σημείο αναφορά την ανώτατη θρησκευτική ηγεσία της χώρας.
Ήδη, με τα πρώτα αποτελέσματα εκλογής για τη σύνθεση της 10ης Βουλής του Ιράν, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως ο λαός, με συντριπτική πλειοψηφία 65%,τάχθηκε ενάντιος στα υπερβολικά ανοίγματα του Ιράν προς τις ΗΠΑ. Ο λαός επέλεξε να στείλει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στον Rohani, για τα ανοίγματα προς τη δύση.
Τι άλλο κρύβουν τα δυτικά ΜΜΕ, αναφορικά με την πολιτική-κοινωνική κατάσταση στο Ιράν;
Στο "δικτατορικό" Ιράν, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της "πολιτισμένης" δύσης, υπάρχει πλήρης ελευθερία στις θρησκευτικές επιλογές των πολιτών. Μάλιστα, στη Βουλή εκπροσωπούνται υποχρεωτικά βουλευτές των θρησκευτικών μειονοτήτων. Εκλέγονται βουλευτές των Χριστιανών και των Εβραίων το θρήσκευμα Ιρανών πολιτών...
Οι Εβραίοι το θρήσκευμα Ιρανοί πολίτες, εκφράζουν δημοκρατικά κι ελεύθερα τις πολιτικές τους επιλογές, ψηφίζοντας στη Συναγωγή...
Τα δυτικά ΜΜΕ νομίζουν πως μιλούν σε πρόβατα ανίκανα να έχουν άλλες πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης, μας θέλουν στον μεσαίωνα, προβάλουν την πλειοψηφία των "εκσυγχρονιστών" στην Τεχεράνη, αγνοώντας πως το βασικό συμπέρασμα από τις εκλογές στο Ιράν είναι το: Μάθημα Δημοκρατίας στις δυτικές κοινωνίες.
Τι συνέβη στην Τεχεράνη;
Πραγματικά οι λεγόμενοι "εκσυγχρονιστές" κυριάρχησαν στην εκλογική περιφέρεια της Τεχεράνης.
Οι κάτοικοι της Ιρανικής πρωτεύουσας έχουν ένα στυλ ζωής πολύ κοντά στο δυτικό και δεν συμπαθούν ιδιαίτερα την αντίθεση στο άνοιγμα του Rohani‬ προς τη δύση. Για παράδειγμα, μετά το τέλος του εμπάργκο της δύσης εναντίον του Ιράν, στο οποίο συμμετείχε -κι ακόμη δεν διέκοψε επίσημα η μνημονιακή Ελλάδα του ευρώ και της "ανάπτυξης"- ο οίκος Roberto Cavalli‬ άνοιξε ένα πολυτελές κατάστημα στην Τεχεράνη, όπως και η Porsche, το iPhone 7. Χιλιάδες Ιρανοί της πρωτεύουσας του "δικτατορικού καθεστώτος" (πάντα κατά το δοκούν, σύμφωνα με το πως βολεύει τα δυτικά ΜΜΕ... δικτατορικό όταν θίγονται τα συμφέροντα της νέας τάξης, σύγχρονο όταν βολεύουν τα ανοίγματα στη δύση), περνούν τις διακοπές τους στις Κανάριους Νήσους, στην Κυανή Ακτή, αλλά όχι η πλειοψηφία των πολιτών του Ιράν.
Τα ανοίγματα του Rohani έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, όπως ακριβώς συμβαίνει στο δικό μας καπιταλιστικό σύστημα. Στη δύση και την πατρίδα μας, τα μνημόνια της λιτότητας για να αναζητήσουμε την "ανάπτυξη" και να έχουμε το ευρώ, κάνουν τις πολυεθνικές και τους ολιγάρχες πλουσιότερους και φτωχοποιούν την κοινωνία.
Το Ιράν δεν έχει ένα σοσιαλιστικό καθεστώς. Όμως, δεν είναι και ένα καπιταλιστικό σύστημα, όπως της δύσης. Συνεπώς, ο Rohani, η κυβέρνησή του και το οικονομικό του επιτελείο πρέπει να λάβουν το μήνυμα. Αν δεν το κατανοήσουν, του χρόνου που θα γίνουν προεδρικές εκλογές, δεν θα έχει ελπίδα επανεκλογής ο Rohani, μετά απ0ό τη συντριπτική του ήττα στις χθεσινές εκλογές.
Αρκεί να δούμε πως ο σημερινός πρόεδρος της Ιρανικής Βουλής Alì Larijani‬, της εμπιστοσύνης του Rohani, ήρθε δεύτερος στην εκλογική του περιφέρεια, με απώλεια 90.000 ψήφων, σε σχέση με την προηγούμενη εκλογή του.
Αντίστοιχα, στην ίδια εκλογική περιφέρεια ο λαός του Ιράν έστειλε στη Βουλή με ισχυρή πλειοψηφία δύο πολιτικούς άνδρες, που άσκησαν κριτική στα υπερβολικά ανοίγματα του Rohani: τον Ahmad Amir Abadi, στέλεχος των Pasdaran, και τον Mojtaba Zonnuri, πρώην Διοικητή της Ταξιαρχία του Imam Sadeq των Pasdaran‬. ίδια αποτελέσματα και εκλογή βουλευτών είχαμε και στην πλειοψηφία των εκλογικών περιφερειών σε όλη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση