GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία καταγγέλλει η Μόσχα

Το ρωσικό κέντρο συντονισμού στη Συρία έχει καταγράψει εννέα παραβιάσεις της κατάπαυσης των εχθροπραξιών στη Συρία τις τελευταίες 24 ...


Το ρωσικό κέντρο συντονισμού στη Συρία έχει καταγράψει εννέα παραβιάσεις της κατάπαυσης των εχθροπραξιών στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα δηλώσεις του επικεφαλής του κέντρου.

Ο Σεργκέι Κουραλένκο πρόσθεσε, ωστόσο, πως η κατάπαυση των εχθροπραξιών που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο ενός σχεδίου των ΗΠΑ και της Ρωσίας τηρείται "σε γενικές γραμμές".

Ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συντονισμού στη Συρία δήλωσε πως στις παραβιάσεις της εκεχειρίας περιλαμβάνονται βομβαρδισμοί στην επαρχία Λαττάκεια.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HNC) δήλωσε σήμερα πως η συριακή αντιπολίτευση θα εμμείνει στην κατάπαυση των εχθροπραξιών παρά το γεγονός ότι έγιναν τουλάχιστον 15 παραβιάσεις της.

Ο Σαλίμ αλ-Μουσλάτ δήλωσε πως η HNC θα διαμαρτυρηθεί στα Ηνωμένα Έθνη και στις χώρες που υποστηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που φέρεται να πραγματοποίησε η Ρωσία γύρω από την πόλη Χαλέπι και τις επιθέσεις της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην πόλη Ζαμπαντάνι, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Η αντιπολίτευση περιμένει απαντήσεις σχετικά με το πώς ελέγχεται η κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Συρία, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση