GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΑΠΟΒΑΣΗ των αγροτών στην Αθήνα...

Outside MinAgric at #farmers protest #Greece #asfalistiko pic.twitter.com/XFxUGHvFKV — Savvas Karmaniolas (@SavvasKarma) ...



Χρησιμοποιώντας τα σώματά τους και πετώντας πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, αγρότες επιχειρούν να εισέλθουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ οι αστυνομικοί προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.
Από νωρίς το πρωί, που έφτασαν στο κτίριο οι αγρότες της Κρήτης ήθελαν να κάνουν κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου κάτι που δεν τους επετράπη. Μέσα στο κτίριο υπάρχουν υπάλληλοι που κάνουν στάση εργασίας.
Σοβαρά επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ντου αγροτών και χημικά από την αστυνομία. Πετροπόλεμος στους γύρω δρόμους.
Οι αγρότες σπάνε τζάμια με πέτρες, έχουν ρίξει με πέτρες όλα τα παράθυρα του υπουργείου. Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
"Το υπουργείο είναι το σπίτι μας" λένε οι Κρητικοί αγρότες και ζητούν να μπουν μέσα.
Εκτεταμένη χρήση χημικών σε Μάρνη και Λιοσίων. Οδοφράγματα και μάχες σώμα με σώμα.τα επεισόδια, οδοφράγματα στη Μάρνη. Μια μερίδα διαδηλωτών είναι στη Λιοσίων, ενώ τα γκρουπ της Πελοποννήσου ανεβαίνουν τώρα με πούλμαν. Όλοι μαζί θα συναντηθούν αργότερα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το απόγευμα θα έρθουν και 17 τρακτέρ.
Οδοφράγματα στη Λιοσίων, στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα για να μείνουν το Σαββατοκύριακο.
Επετράπη  ύστερα από διαπραγματεύσεις, η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτάθηκε στα μπλόκα, που επέμεναν να κατεβάσουν τρακτέρ στο Σύνταγμα, να στείλουν έναν συμβολικό αριθμό με συγκεκριμένους όρους αλλά οι εκπρόσωπων των περισσότερων μπλόκων δεν συμφώνησαν, εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, όπως αναφέρθηκε από στελέχη του υπουργείου.
Κατόπιν αυτού, υπήρξε συμφωνία μεταξύ υπουργείου και αγροτών να έρθουν στην Αθήνα 17 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και τρία-τέσσερα αγροτικά αυτοκίνητα, συνοδευόμενα από περιπολικά. Τα τρακτέρ θα παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ 4-6 το απόγευμα, πάντα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και απολύτως ελεγχόμενα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση