GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικαράγουα: «Θερίζει» ο ιός Ζίκα, επιβεβαιώθηκαν άλλα τρία κρούσματα

Οι Αρχές της Νικαράγουας ανακοίνωσαν την Πέμπτη (4/2) ότι επαληθεύτηκαν τα τρία πρώτα κρούσματα του ιού Ζίκα σε ισάριθμες έγκυες γυναίκ...


Οι Αρχές της Νικαράγουας ανακοίνωσαν την Πέμπτη (4/2) ότι επαληθεύτηκαν τα τρία πρώτα κρούσματα του ιού Ζίκα σε ισάριθμες έγκυες γυναίκες σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στο κράτος της Κεντρικής Αμερικής σε 29.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος — και πρώτη κυρία της Νικαράγουας — Ροσάριο Μουρίγιο δήλωσε ότι η κύηση των τριών γυναικών κυμαίνεται από τους τρεις ως τους τέσσερις μήνες και πρόσθεσε πως οι Αρχές θα συνεχίσουν την εκστρατεία απολύμανσης με ψεκασμούς.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε «απειλή για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως» τον ιό Ζίκα αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενος τις «έντονες υποψίες» περί σχέσης αιτίου-αιτιατού ανάμεσα στις μολύνσεις εγκύων γυναικών και τη μικροκεφαλία.
Το Ελ Σαλβαδόρ πασχίζει να αντιμετωπίσει χιλιάδες κρούσματα και τον περασμένο μήνα κάλεσε τις γυναίκες να αποφεύγουν την εγκυμοσύνη μέχρι το 2018 ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο τα παιδιά τους να γεννηθούν με διάφορες παθήσεις.
Εξάλλου ο ΠΟΥ έκρινε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα ότι θα ήταν «πρέπον» να απαγορευθούν οι αιμοληψίες από φορείς του ιού Ζίκα.
Στη Βραζιλία, όπου το ξέσπασμα του Ζίκα συνδέεται με πολλές γεννήσεις παιδιών με μικροκεφαλία και άλλες παθήσεις, οι Αρχές αποκάλυψαν δύο κρούσματα μετάδοσης του ιού εξαιτίας μεταγγίσεων αίματος, εντείνοντας τις ανησυχίες για την εξάπλωσή του. Ως τώρα ο ιός θεωρείτο ότι μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα κουνουπιών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση