GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχετε ξαναδεί ηφαίστειο λάσπης τη στιγμή της έκρηξης;

Μια έρημη παραλία στην Αζοφική Θάλασσα έγινε ένα δημοφιλές αξιοθέατο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αφού η μητέρα φύση δημιούργη...


Μια έρημη παραλία στην Αζοφική Θάλασσα έγινε ένα δημοφιλές αξιοθέατο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αφού η μητέρα φύση δημιούργησε ένα απίστευτο ηφαίστειο λάσπης, το οποίο μάλιστα σχηματίζεται μια μεγάλη, επίπεδη νησίδα μόλις μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την ακτή.
Την Κυριακή, το περίεργο ηφαίστειο άρχισε να εκτοξεύει λάσπη – ένα μείγμα από νερό, αέρια, άμμο και χώμα – αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια, σχηματίζοντας έτσι ένα τεχνητό νησάκι. Το ηφαίστειο λάσπης σχηματίστηκε όταν ένα ρεύμα ζεστού νερού κάτω από την επιφάνεια της Γής συνάντησε κοιτάσματα ορυκτών, πιέζοντας το μείγμα στην επιφάνεια.
Οι εκρήξεις του είναι εντυπωσιακές αλλά ευτυχώς, σε αντίθεση με ένα πραγματικό ηφαίστειο, η λασπωμένη... απομίμηση, δεν εκτοξεύει λάβα.
Η Θάλασσα του Αζόφ είναι το βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας που ενώνεται μέσω του πορθμού του Κερτς. Συνορεύει από βόρεια με την Ουκρανία, ανατολικά με τη Ρωσία και δυτικά με την Κριμαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση