GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο κάστρο - λαβύρινθο Καστέλλο Σφορτσέσκο η κηδεία του Ουμπέρτο Έκο

Στο κάστρο - λαβύρινθο των 12 μουσείων, το διάσημο Καστέλλο Σφορτσέσκο του Μιλάνου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η κηδεία του Ουμπέρτο Έκο...


Στο κάστρο - λαβύρινθο των 12 μουσείων, το διάσημο Καστέλλο Σφορτσέσκο του Μιλάνου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η κηδεία του Ουμπέρτο Έκο. Η κηδεία ήταν πολιτική και έγινε παρουσία καλλιτεχνών αλλά και μελών της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι. Πλήθος καθηγητών και πρυτάνεων ιταλικών πανεπιστημίων, εκδοτών, μεταφραστών αλλά και πολιτών συμμετείχαν επίσης. Παρών ήταν και ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι.
"Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ευθυμία, τον αλτρουϊσμό του Ουμπέρτο Έκο, το πόσο αγαπούσε την καλή πολιτική. Ήταν μετρημένος, ειρωνικός, ανθρώπινος", δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου Τζουλιάνο Πιζαπία.
Για το έργο και τη συμβολή του Έκο στη διεθνή λογοτεχνία και σκέψη μίλησαν επίσης ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, η υπουργός Παιδείας, δημοσιογράφοι και εκδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση