GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αγριεύουν" οι αγρότες στον Μπράλο - Κομμένη στα δύο η Ελλάδα

Οι αγρότες της Φθιώτιδας αποφάσισαν να παρατείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μπρά...


Οι αγρότες της Φθιώτιδας αποφάσισαν να παρατείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μπράλου, έχοντας κυριολεκτικά κόψει την Ελλάδα στα δύο.

Ωστόσο, νωρίτερα, σε ένδειξη καλής θέλησης άνοιξαν για λίγη έναν βοηθητικό δρόμο για να περάσουν λεωφορεία και μεγάλα φορτηγά.

Ο κύριος όγκος της κυκλοφορίας των ΙΧ εξελίσσεται μέσα από επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους, και κατευθύνονται κυρίως προς την Άμφισσα, στη συνέχεια προς Δελφούς-Αράχωβα και συνεχίζουν για Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τα φορτηγά αυτοκίνητα, ακινητοποιούνται από την τροχαία σε διάφορα σημεία είτε του εθνικού είτε του επαρχιακού δικτύου, ενώ οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση των λεωφορείων, αλλά με με αρκετά μεγάλες καθυστερήσεις που ξεπερνούν τη μία ώρα.

Στη συνέλευσή τους, τα τέσσερα μπλόκα των αγροτών της Φθιώτιδας που βρίσκονται στον Μπράλο αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες, και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς μιλούν για επανάληψη του ίδιου σκηνικού για αύριο, κάτι όμως που αναμένεται να αποφασιστεί αργά το βράδυ η αύριο το πρωί.

Φόρος τιμής στον Μαρίνο Αντύπα

Παράλληλα, στο υψηλού συμβολισμού για το αγροτικό κίνημα Κιλελέρ μετακινήθηκαν το απόγευμα περί τα 30 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας και απέκλεισαν από τις 4 μέχρι τις 6 την παλαιά Εθνική οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος της διασταύρωσης με το ιστορικό χωριό. Προηγούμενα όμως οι αγρότες πέρασαν από την θέση όπου βρίσκεται το μνημείο του αγρότη, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στον Μαρίνο Αντύπα και τον αγώνα των αγροτών και εν συνεχεία, προχώρησαν σε αποκλεισμό της διασταύρωσης.

Στο προγραμματισμό των επόμενων κινητοποιήσεων των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας είναι οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορείες των θεσσαλικών πόλεων.

Διαβάστε: Κλείνουν δρόμους και περάσματα οι αγρότες: Πού έχει μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση