GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισόβια για τον φόνο Παλαιστινίου

Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ καταδίκασε την Πέμπτη (4/2) έναν νεαρό Ισραηλινό σε ισόβια και έναν άλλον σε κάθειρξη 21 ετών για τη συμμετοχ...


Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ καταδίκασε την Πέμπτη (4/2) έναν νεαρό Ισραηλινό σε ισόβια και έναν άλλον σε κάθειρξη 21 ετών για τη συμμετοχή τους το 2014 στον φόνο ενός έφηβου Παλαιστίνιου, τον οποίο έκαψαν ζωντανό.

Οι δύο νέοι καταδικάσθηκαν από την ισραηλινή δικαιοσύνη για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μοχάμεντ Αμπού Χντέιρ στις 2 Ιουλίου 2014 στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Τα ονόματά τους δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα επειδή όταν διέπραξαν το έγκλημα ήταν ανήλικοι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο φόνος είχε συμβάλει στην κλιμάκωση των βιαιοτήτων που οδήγησαν στον πόλεμο της Γάζας του Ιουλίου-Αυγούστου 2014.

Τα ισόβια είναι η μεγαλύτερη ποινή που μπορούσε να επιβάλει το δικαστήριο. Τα μοναδικά εγκλήματα που τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου στο Ισραήλ είναι τα εγκλήματα πολέμου και προδοσίας, αφού το 1954 σταμάτησε να επιβάλλεται η θανατική ποινή για φόνους.

Το δικαστήριο οφείλει ακόμη να αποφανθεί σχετικά με την ψυχική υγεία ενός τρίτου κατηγορουμένου, ο οποίος θεωρείται ο υποκινητής του εγκλήματος.

Πρόκειται για τον 31χρονο Γιοσέφ Χαΐμ Μπεν Νταβίντ και η σχετική ακροαματική συνεδρίαση προβλέπεται για τις 11 Φεβρουαρίου.
ΠΗΓΗ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση