GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πογέτ: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσω στην ΑΕΚ

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο να μείνει στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν ο Γκουστάβο Πογέτ μιλώντας στην εκπομπή «Η Ώρα των Πρωταθλητών» στη ...


Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο να μείνει στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν ο Γκουστάβο Πογέτ μιλώντας στην εκπομπή «Η Ώρα των Πρωταθλητών» στη Nova.

Αναλυτικά, ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για:

-τις εντυπώσεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Διασκεδάζω πάρα πολύ. Υπάρχει διαφορά όταν παίζουμε εντός με εκτός. Μη γνωρίζοντας τους αντιπάλους, όταν τους βλέπω κι αναλύω τον τρόπο παιχνιδιού σκέφτομαι μήπως αλλάξουν κάτι. Σεβόμενοι τον αντίπαλο προσπαθούμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι. Πριν έρθω ήμουν λίγο τρομοκρατημένος με όσα ακούγονται έξω για την πολιτική κατάσταση, αλλά με έχει εκπλήξει θετικά η όλη κατάσταση».

-το επίπεδο των Ελλήνων παικτών: «Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και κάποιοι πολύ ενδιαφέροντες Έλληνες παίκτες. Η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα έχει επηρεάσει πολύ την Εθνική. Το βασικό είναι όλες οι ομάδες που έχουν καλούς Έλληνες παίκτες να μπορούν να είναι σε ρυθμό για να βοηθήσουν την Εθνική».

-την κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα: «Έμεινα έκπληκτος, όπως και όλοι. Νομίζω αυτά συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφο. Εγώ πιστεύω στη μοίρα».

-την παρουσία του στην Τσέλσι: «Η Τσέλσι ήταν ο καλύτερος σταθμός στην καριέρα μου. Κάθε χρόνο κατακτούσαμε κι ένα τρόπαιο. Έτσι γίνεσαι φανατικός οπαδός μιας ομάδας. Στην εμπειρία μάς έλειπε λίγο η εμπειρία».

-τη συνεργασία με τον Κλαούντιο Ρανιέρι: «Με τον Ρανιέρι είχαμε παρόμοια σχέση με αυτή που είχε ο ίδιος με την Ελλάδα. Δεν ταιριάξαμε. Είχα ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο, αλλά πήρα την απόφαση να φύγω. Στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή υπάρχουν σημεία κλειδιά που πρέπει να πάρει αποφάσεις».

-τα χαφ της ΑΕΚ: «Είναι αλήθεια πως θέλω τα χαφ μου να βοηθάνε στο σκοράρισμα. Γι’ αυτό και παίζουμε 4-3-3 με ένα κλασικό αμυντικό χαφ. Γι’ αυτό και ο Γιόχανσον παίζει πιο μπροστά. Μου αρέσει να μην προχωράω σε πολλές αλλαγές. Αυτό που έχει κάνει ο Σιμόες είναι καταπληκτικό, δεν έχω δει παίκτη να προσαρμόζεται τόσο γρήγορα σε αυτά που του ζητεί ο προπονητής του. Αν μιλούσε ελληνικά θα ήταν αυτός που θα μετέφερε τις οδηγίες του προπονητή στο γήπεδο. Έχω δει έναν παίκτη όπως ο Μάνταλος που έχει μοναδικό στυλ και θα ήθελα να τον βοηθήσω να παίζει σε ένα επίπεδο, να παίζει στην Εθνική και να έχει ηγετικό ρόλο. Καταλαβαίνει τέλεια πώς πρέπει να μαρκάρει και να καλύψει. Το μόνο που μένει είναι να υπάρχει μια συνέχεια, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

-τους στόχους του με την ΑΕΚ: «Η ιδέα μου είναι από την πρώτη στιγμή που έχω έρθει να κερδίζω. Αν μπορέσουμε και κατακτήσουμε το Κύπελλο και έρθουμε πρώτοι στα play offs θα είμαι ικανοποιημένος».

-το αν ενδιαφέρεται για ανανέωση συνεργασίας: «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσουμε μαζί. Εγώ είμαι πολύ ήρεμος, όπως και ο πρόεδρος. Όσο είμαστε εδώ πρέπει να είμαστε δεμένοι και ήρεμοι, για να αποδώσουμε και στη συνέχεια. Δεν έχω τη μαγική γυάλα για να ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον».

-το αν έχει μιλήσει με τον Μελισσανίδη για μεταγραφές: «Ακόμη δεν έχουμε μιλήσει. Θα ζητήσουμε πολλά πράγματα αν μείνω (γέλια)».

-τη διαφορά με τον Ολυμπιακό: «Αν μπορέσουμε να φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό, θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να νικήσουμε».

-τις ομοιότητες που έχει αναφέρει μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ (σ.σ. ο πατέρας του ήταν καλαθοσφαιριστής, όπως και ο ένας γιος του): «Υπάρχουν πολλές ομοιότητες σε διάφορα αθλήματα. Ειδικά στην αμυντική λειτουργία υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πάρουμε από το μπάσκετ, σχετικά με την τοποθέτηση στην περιοχή και την κάλυψη των χώρων».

-το σύστημα που του αρέσει να παίζει: «Εγώ είμαι ερωτευμένος με το 4-4-2, αλλά για να το κάνεις αυτό οι δύο πλάγιοι πρέπει να είναι ξεχωριστοί παίκτες. Το να παίξεις 4-4-2 με δύο αμυντικά χαφ θέλει ποδοσφαιριστές που να προσαρμόζονται πιο γρήγορα και να κάνουν αυτά που ζητάμε. Επέλεξα το 4-3-3, γιατί οι παίκτες προσαρμόζονται πιο γρήγορα. Το 3-5-2 είναι περισσότερο σαν λύση, παρά σαν κάτι μόνιμο».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση