GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Καλή για όλους η συμφωνία για το προσφυγικό

"Καλή συμφωνία για όλους" χαρακτηρίζει τη συμφωνία για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ...


"Καλή συμφωνία για όλους" χαρακτηρίζει τη συμφωνία για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην "Αυγή της Κυριακής", επισημαίνοντας ότι από την Ελλάδα, η οποία είναι σε οικονομική κρίση, τον τελευταίο χρόνο πέρασε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ η χώρα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες κάλυψης των πρώτων αναγκών των προσφύγων και μεταναστών από τον δικό της προϋπολογισμό.

Ο κ. Καμμένος αν και επισημαίνει ότι η συμφωνία αντιμετωπίζει το προσφυγικό και το μεταναστευτικό "πολύ αργά", τονίζει πως είναι σαφές ότι η συμφωνία αυτή, “δηλαδή, το να γυρίζουν πίσω στη χώρα απ' όπου έφυγαν, εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο, τη συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελλάδα το 2002”.

“Η Τουρκία είναι μια χώρα όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και είναι σημαντικό ότι, για να προχωρήσει η Ελλάδα σε μια τέτοια συμφωνία, διασφαλίζεται η προστασία των προσφύγων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και βεβαίως η αποφυγή των τραγικών ατυχημάτων, των ναυτικών τραγωδιών που είχαμε, όπου θύματα εκείνων που διακινούν ανθρώπους είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες”, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής άμυνας.

Επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή απέφυγε να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην διαχείριση του προσφυγικού, “διότι δεν είναι αυτή η δουλειά τους”, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι από τη στιγμή που το ζήτημα κατέστη επικίνδυνο για την χώρα, που έπρεπε να ανταποκριθεί αφενός στις απαιτήσεις της Ευρώπης και αφετέρου στις υποχρεώσεις της απέναντι στους μετανάστες, μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούσαν να φέρουν σε πέρας ένα τόσο σύνθετο έργο που αφορούσε στην ολοκλήρωση των υποδομών, έργο το οποίο “εντάσσεται στις κοινωνικές υποχρεώσεις τους”.

Εκφράζει την ελπίδα ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, τονίζει ότι το θέμα είναι “να προλαβαίνουμε τους πολέμους ή να φροντίζουμε να κάνουμε το καλύτερο για να τελειώνουν, και οι πρόσφυγες να γυρίζουν στα σπίτια τους”, σημειώνει ότι ως υπουργός Άμυνας είχε προβλέψει την κατάσταση, ενώ εκφράζει φόβο για “νέα μέτωπα στην Βόρεια Αφρική”.

“Θεωρώ ότι το θέμα της Συρίας, μετά και τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ Ομπάμα και Πούτιν, θα βοηθήσει να γυρίσουν αυτοί οι άνθρωποι γρήγορα στα σπίτια τους. Άρα, εάν σταματήσει το trafficking, το εμπόριο ανθρώπων, θα λυθεί και το θέμα της Μέσης Ανατολής πολύ πιο γρήγορα - και αυτό θα είναι μια λύση στην οποία θα έχει συμβάλει η Ελλάδα ως μια σταθερή χώρα”, προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση