GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι "Eurovisionατάκες" που έμειναν στην ιστορία

Ας αρχίζουμε με τον εκφωνητή του BBC, Τέρι Βόγκαν, ο οποίος είπε για τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον: «Είναι ένα ανόητο παλιό πράγμα αλ...


Ας αρχίζουμε με τον εκφωνητή του BBC, Τέρι Βόγκαν, ο οποίος είπε για τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον: «Είναι ένα ανόητο παλιό πράγμα αλλά είναι υπέροχο μέσα στη βλακεία του».
Ας θυμηθούμε μερικές «ατάκες» που έγραψαν ιστορία από ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν εμπλοκή στις κατά καιρούς Ελληνικές συμμετοχές ή απλά ως... "Eurovisionoλόγοι" βρήκαν την ευκαιρία να κρίνουν και να «επικρίνουν» με άλλες φορές κομψό και άλλες με λιγότερο κομψό τρόπο τα όσα συνέβησαν στο μουσικό διαγωνισμό.
Μερικές «Eurovisionατάκες» που έμειναν στην ιστορία, από την Νατάσσα Παπανικολάου για την εφημερίδα Έθνος.
Μίκης Θεοδωράκης:
«Η Γιουροβίζιον είναι ένα μεγάλο τηλεοπτικό σόου και τα τραγούδια της είναι τόσο επιφανειακά που δεν χρειάζεται να τους δίνουμε περισσότερη σημασία απ' όση έχουν».
Mάνος Χατζιδάκις:
Η Μαρίζα Κωχ τραγουδάει από σκηνής της Γιουροβίζιον με το «Παναγιά μου Παναγιά μου» τα πρόσφατα -τότε- πάθη της Κύπρου: «Κι αν δείτε γη φρεσκοσκαμμένη/ δε θα 'ναι απ' άλλες εποχές / σταυροί θα είναι φυτεμένοι / θα 'ναι τα μύρια χαλάσματα του χτες». Πολλοί διαμαρτυρήθηκαν ότι «αυτή δεν ήταν μια επιλογή στο πνεύμα της Γιουροβίζιον». Το σχετικό σχόλιο του Μάνου Χατζιδάκι, όπως δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες της εποχής,: «Διάβασα πολλές επικρίσεις εναντίον της Ραδιοφωνίας, για το ότι δεν εναρμονίστηκε με το επίπεδο της Γιουροβίζιον και για το ότι δεν έγινε «δημοκρατικότερα» η επιλογή, ώστε να «πετύχουμε»». Πουθενά δεν διάβασα τη μόνη, τη μία και τη σωστή άποψη. Οτι δεν διαθέτουμε ηλίθιο τραγούδι και είμαστε μια χώρα που έχει τεράστια και αξιόλογη μουσική παράδοση. Λάβαμε μέρος διότι έπρεπε να δηλώσουμε παρουσία. Διαλέξαμε ένα τραγούδι που μας ταιριάζει και δεν μας έκανε, εκ των υστέρων, να ντραπούμε. Αν πετυχαίναμε, ίσως να ντρεπόμουνα, μιας κι εγώ προσωπικά ως υπεύθυνος πρώτη φορά συνειδητοποίησα το επίπεδο του θορυβώδους αυτού διαγωνισμού».
Νίκος Τερζής
«Αν η Ελλάδα είχε διαιρεθεί σε ανεξάρτητες δημοκρατίες θα κερδίζαμε την πρώτη θέση το 2004».
Βασίλης Παπακωνσταντίνου:
«Η Γιουροβίζιον είναι μια μουσική χωματερή είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αν ήταν, λοιπόν, να την κλείσω, ναι, θα πήγαινα να τραγουδήσω».
Κώστας Γεωργουσόπουλος
«Το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι μια βελτίωση της τουριστικής μας πολιτικής. Αλλά, προσοχή! Κανένας τουρίστας δεν πρόκειται να έρθει ξανά στη χώρα μας για να ξανακούσει την κυρία Παπαρίζου αν πρώτα δεν έχουμε καθαρούς απόπατους, φτηνά φαγητά χωρίς κατσαρίδες, ακτοπλοΐα χωρίς υπερφόρτιση...»
Πασχάλης Αρβανιτίδης
«Αν η έντεχνη μουσική σκηνή της χώρας μας που σνομπάρει τη Γιουροβίζιον συμμετείχε στον διαγωνισμό δεν αποκλείεται να αισθάνονταν καλύτερα οι Ελληνες απέναντι στον θεσμό».
Γιώργος Καπουτζίδης
«Η Γιουροβίζιον ήταν ένα παιδικό όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Εχω στο σπίτι μου τις κασέτες από το 1988 και μετά και τώρα πια θα έχω και αυτές που παρουσιάζω εγώ »
Αλεξάνδρα Πασχαλίδου
«Η Γιουροβίζιον είναι απλώς το να περνάμε καλά όλοι μαζί και να βρισκόμαστε με άλλους λαούς. Ισως είναι η πρώτη φορά που συναντάμε Σλοβένους, Σλοβάκους και Ρουμάνους και τους βλέπουμε ως ισότιμους ανταγωνιστές. Δεν τους έχουμε μόνο για να μας καθαρίζουν τα σπίτια».
Μίμης Πλέσσας
«Το θλιβερό είναι ότι ένας θεσμός με εκατομμύρια θεατές -ακροατές δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμα την αληθινή του ταυτότητα. Μένει έρμαιο των εκδοτών, των δισκογραφικών και των εκάστοτε συμμάχων φίλων».
Δημήτρης Καμπουράκης
Βλέπεις την Παπαρίζου και της λες:
– Θέλεις παιδί μου να πάμε σπίτι μου;
και βλέπεις και την Καλομοίρα και της λες:
– Θέλεις να πάμε GOODY'S;
Δάφνη Μπόκοτα
«Με ρώτησε ποτέ κανείς αν μου αρέσει η Eurovision; Αν συμφωνώ με την όλη φιλοσοφία της Eurovision; Δεν μου αρέσει η Eurovision. Δεν μου αρέσουν, καταρχήν, τα τραγούδια και το είδος της μουσικής του διαγωνισμού» (!)
Μητροπολίτης Ανθιμος για το «Shake it»
«Λυπούμαι βαθύτατα διότι δεν μπορώ να συμμερισθώ αυτό το εθνικό παραλήρημα... Είναι απαράδεκτο, ένα καθαρό πορνοτράγουδο μέσα από τις γραμμές του οποίου προβάλλεται η χυδαιότητα»

Λουκιανός Κηλαηδόνης για τον Σάκη Ρουβά
«Ο Σάκης έχει το χάρισμα που είχε ο Ελβις».
Μιχάλης Ρακιντζής
«Θα θεωρήσω επιτυχία μόνο την πρώτη θέση! Οποιαδήποτε άλλη θέση είναι ήττα! Πάω στη Γιουροβίζιον και δεν φοβάμαι κανέναν».
Παναγιώτης Ψωμιάδης για την Έλενα Παπαρίζου
«Το βλέμμα της το είδατε; Που ήταν σαν το βλέμμα του Μεγαλέξανδρου; Αυτό το αγρίμι, το λιονταράκι, με το αέρινο φόρεμα, ήταν το κάτι άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση