GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ 100%! ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τη ρευστοποίηση ομολόγων του ΕΤΕΑ;;

George J. Prokopakis Βρείτε μου αυτόν που αγοράζει έτσι... Διαβάζω πως το ΕΤΕΑ  ρευστοποίησε ομόλογα €90 εκατ και προ ημερών €50 εκατ γ...

George J. Prokopakis
Βρείτε μου αυτόν που αγοράζει έτσι...
Διαβάζω πως το ΕΤΕΑ  ρευστοποίησε ομόλογα €90 εκατ και προ ημερών €50 εκατ για να καλύψει συντάξεις και παροχές. Πάει καλά - αδυνατίζει λίγο η παπαρολογία Τσίπρα για τα Ταμεία που έχασαν περιουσία από το PSI γι αυτό καταστράφηκαν, αλλά δε βαριέσαι.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως, κατά το Ταμείο (τουλάχιστον κατά το ρεπορτάζ), οι ρευστοποιήσεις έγιναν στην ονομαστική αξία.

Ρίχνω μια ματιά στις επάρατες αγορές και τι βλέπω; Τα ελληνικά ομόλογα είναι σε διαπραγμάτευση πολύ κάτω της ονομαστικής τους αξίας. Μέσες τιμές σήμερα:
2ετές 90
5ετές 80
10ετές 61
15ετές 55
20ετές 52.5
30ετές 52

Μάγκες στο Ταμείο! Βρήκαν κάποιο κορόιδο και του πούλησαν στο 100 ομόλογο που μπορεί να αγοράσει στο 61 (για το δεκαετές, ως παράδειγμα). Μου δίνουν το τηλέφωνό του παρακαλώ; Πουλάω κάτι ακίνητα και πολύ θα ήθελα να βρεθεί κάποιος να μου τα αγοράσει στην αντικειμενική!

Συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω:
1. Το ρεπορτάζ είναι λάθος
2. Το Ταμείο ανακοινώνει ψέματα για να καλμάρει το κοινό
3. Η πώληση είναι εικονική σε κάποιον με ρευστότητα (καμιά τράπεζα ας πούμε)
4. Τα αγόρασε κάποιος δημόσιος φορέας κατ' εντολήν

Στις περιπτώσεις 2, 3, 4 μήπως πρέπει να παρέμβει η ΤτΕ και να χώσει κάποιους στη φυλακή;

Εκτός βέβαια εάν το ΕΤΕΑ είχε γερμανικά ομόλογα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση