GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μονοήμερες εκδρομές για την 25η Μαρτίου!

Η Άνοιξη έφτασε, ο Μάρτιος μας χαρίζει άλλο ένα τριήμερο και τι καλύτερο από μια μονοήμερη εκδρομή που θα σας δώσει τη δυνατότητα να α...


Η Άνοιξη έφτασε, ο Μάρτιος μας χαρίζει άλλο ένα τριήμερο και τι καλύτερο από μια μονοήμερη εκδρομή που θα σας δώσει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τις ομορφιές της χώρας μας.

Σας προτείνουμε λοιπόν τρεις πόλεις, η καθεμιά με τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα και αφήνουμε σε σας την επιλογή, ανάλογα με τη διάθεση και το προσωπικό σας γούστο.

Αίγινα

 
Το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Αργοσαρωνικού αποτελεί προορισμό πολλών Αθηναίων αφού το πολύ σε 1 ώρα και 15 λεπτά (με συμβατικό πλοίο) ή σε 35 λεπτά (με δελφίνι) μπορείτε να βρεθείτε εκεί. Ο Άγιος Νικόλαος ο Θαλασσινός, το γραφικό κατάλευκο εκκλησάκι θα σας καλοσωρίσει με την είσοδο σας στο λιμάνι, ενώ τα επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια, βαμμένα με έντονα χρώματα δίνουν αμέσως το στίγμα του νησιού, που αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828.
Απολαύστε τον καφέ σας στα παραδοσιακά καφενεία και τα ζαχαροπλαστεία που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής οδού, περπατήστε στα στενά σοκάκια ανάμεσα στα αρχοντικά και τα πολυάριθμα καταστήματα λαϊκής τέχνης και ανεβείτε για μια ρομαντική βόλτα στα μόνιππα αμαξάκια που περνοδιαβαίνουν ασταμάτητα. Το μεσημέρι έφτασε και σειρά έχουν η ψαραγορά με τα παραδοσιακά ουζομεζεδοπωλεία της, αλλά και οι ψαροταβέρνες για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Φεύγοντας μην ξεχάσετε να αγοράσετε τα φημισμένα φυστίκια Αιγίνης.

Χαλκίδα


Για εσάς που δεν αγαπάτε τα ταξίδια με πλοίο, η καλύτερη πρόταση για κοντινή εξόρμηση είναι αναμφισβήτητα η κοσμοπολίτικη Χαλκίδα, πρωτεύουσα του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού της χώρας μας, της Εύβοιας, που λόγω της εγγύτητας της με την ηπειρωτική Ελλάδα συνδέεται με αυτή με μια εντυπωσιακή καλωδιακή (κρεμαστή) γέφυρα. Μια ώρα μακρυά από την Αθήνα, η Χαλκίδα είναι γνωστή για τα «τρελά νερά» της, όπως πολλοί χαρακτηρίζουν το φαινόμενο της παλλίροιας που κάθε έξι ώρες αλλάζει την κατεύθυνση του νερού στο συγκεκριμένο σημείο του Ευβοϊκού προσφέροντας στον επισκέπτη ένα μοναδικό θέαμα.
Η όμορφα διαμορφωμένη με πεζόδρομο παραλία της πόλης, στη συνέχεια της παλιάς συρταρωτής γέφυρας, σας προσελκύει για μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα, αλλά και να απολαύσετε τον καφέ και το φαγητό σας σε ένα από τα δεκάδες εστιατόρια και καφέ που βρίσκονται κατά μήκος της προκυμαίας. Αξίζει να δείτε το Κόκκινο Σπίτι - σήμα κατατεθέν της πόλης - που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο. Πρόκειται για νεοκλασικό κτίριο στολισμένο με τέσσερα πήλινα αγάλματα. Ένα ακόμα σημείο που θα σας γοητεύσει είναι το παλιό ενετικό φρούριο του Καράμπαμπα, απ’ όπου θα απολάσευτε τη μαγευτική θέα του Ευβοϊκού.

Ναύπλιο


Μια ακόμα πρόταση για μονοήμερη εκδρομή είναι και το πανέμορφο Ναύπλιο, μια πόλη που «μυρίζει» ιστορία σε κάθε της γωνιά, από την Παλιά πόλη μέχρι τα 999 σκαλοπάτια για το Παλαμήδι, τη φυλακή του Θ. Κολοκοτρώνη. Τα ιστορικά μνημεία και κτίρια θα γίνουν οδηγός σας στα πλακόστρωτα στενά που σας προσκαλούν να ανακαλύψετε τα λόγης λόγης καταστήματα και καφενεία που στεγάζονται σε παλιά κτίσματα. Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στην πλατεία Συντάγματος, παράδειγμα ιταλικής αισθητικής, και το φαγητό σας στα πολλά εστιατόρια που βρίσκονται στην παραλία και προσφέρουν απεριόριστη θέα στη θάλασσα και στο Μπούρτζι στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων.
Ιδανική είναι και η βόλτα στον «Γύρο της Αρβανιτιάς», στον όμορφο περιφερειακό πεζόδρομο γύρω από την Ακροναυπλία. Τη μαγευτική μέρα θα σας θυμίζει ένα από τα πολυάριθμα κομπολόγια που πωλούνται στα τουριστικά καταστήματα της Παλιάς πόλης, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και το Μουσείο Κομπολογιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση