GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ από τις δηλώσεις Μπαλτά για την "τιμητική εικόνα" της Ειδομένης...

Σε μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, στη διάρκεια της εφ' όλης της ...

Σε μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, στη διάρκεια της εφ' όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου, το μεσημέρι της Τρίτης στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ, δηλώνοντας -έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου- ότι η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα «είναι τιμητική».
«Η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική για την Ελλάδα, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, γιατί εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όσους είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη ότι, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ελπίδα να ανοίξουν τα σύνορα, δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, δεν προσπαθούμε να τους μαζέψουμε και να τους μαντρώσουμε, προσπαθούμε να τους πείσουμε να πάνε στους καταυλισμούς που με πυρετώδεις ρυθμούς φτιάχνονται στη χώρα» είπε, προσθέτοντας:
«Η ντροπή της Ειδομένης είναι ντροπή της ανθρωπότητας, είναι ντροπή των χωρών που κλείνουν τα σύνορά τους. Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ντραπεί σε σχέση με την Ειδομένη. Έχει αντίθετα την τιμή να έχει βοηθήσει στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όσο το δυνατό -που δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό αυτό το όσο το δυνατόν- ακόμα και έτσι, ακόμα και μέσα στις λάσπες, ακόμα και μέσα στο κρύο να βοηθήσει τους ανθρώπους εκεί, προσπαθώντας να τους πείσει να πάνε στους χώρους φιλοξενίας που χτίζονται με ραγδαίους ρυθμούς κοντά».
«Για να αντιστρέψουμε λοιπόν το ερώτημα» συνέχισε «σας καλώ να διαβάσετε τι έγινε στην Κόνιτσα, σας καλώ να διαβάσετε τι έγινε στη Νέα Καβάλα, πώς υποδέχονται οι κάτοικοι εκεί τους πρόσφυγες και πώς αυτή η υποδοχή σώζει την τιμή της Ελλάδας και, δια της Ελλάδας, την τιμή της ανθρωπότητας».
«Η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, κάνει το παν κυριολεκτικά, μέσα στην κρίση, με όλη αυτή την ένδεια, με όλη αυτή την δυσκολία που έχει, να ξαναβρεί τη δική της αξιοπρέπεια και βρίσκοντάς την να ξαναδώσει και εκείνη αξιοπρέπεια στον κόσμο» τόνισε.Ο κ. Μπαλτάς υποστήριξε, επίσης, ότι στο πρόβλημα των προσφύγων «παίζεται η τιμή και το διϊστορικό και το νυν ήθος της χώρας», ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «σηκώνει αυτή τη στιγμή το βάρος του κόσμου, σώζει την τιμή του κόσμου, κρατώντας τις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και αυτό είναι θέμα πολιτισμού, με τη βαθύτερη και ουσιαστικότερη έννοια του όρου».
Απάντηση στις δηλώσεις Μπαλτά έδωσε, μέσω Twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Ειδομένη.



Απάντηση στον Κυρ.Μητσοτάκη
«Προσωπικά, είμαι συνηθισμένος στην απομόνωση φράσεων από δηλώσεις μου με στόχο την αλλοίωση του περιεχομένου τους. Δεν με εκπλήσσει. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εσκεμμένη αλλοίωση 'παίζει' με το δράμα πονεμένων ανθρώπων στην Ειδομένη. Σε αυτό το παιχνίδι κινητοποιήθηκαν ακαριαία μικροπολιτικά αντανακλαστικά από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντί άλλης απάντησης, τον προτρέπω να διαβάσει προσεκτικά ολόκληρη τη δήλωσή μου, ελπίζοντας να συναισθανθεί την αστοχία του» ήταν η απάντηση του κ. Μπαλτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση