GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας προϊόν αβουλίας όλων!

Γράφει ο  Μιχαήλ Στρατουδάκης. Για τις κατά καιρούς απαιτήσεις της τουρκίας από τους Διεθνείς οργανισμούς ,την Ευρώπην και την Ελλάδα, ...

Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης.

Για τις κατά καιρούς απαιτήσεις της τουρκίας από τους Διεθνείς οργανισμούς ,την Ευρώπην και την Ελλάδα, η αιτία είναι μια και οι ένοχοι πολλοί.

Το αίτιον που την κάνει να ζητά πολλά, να λαμβάνει αρκετά και να μη εκτελεί τα υπεσχημένα, είναι πάντα το οικονομικόν όφελος, αλλά και η διάκρισή της μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Πολλές φορές έχομεν τονίσει ότι η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, είναι ένα κίνητρον αποσπάσεως από την τουρκίαν πλήθους ωφελημάτων.Υπόσχεται, λαμβάνει και ουδέν πράττει!

Τις ημέρες αυτές έχομεν το προσφυγικόν, το οποίον μαστίζει την Ελλάδα δεινώς και απειλεί εξ ίσου και τις χώρες της Ευρώπης. Η απρόσμενη τροπή του προβλήματος οφείλεται στην τουρκίαν. Για να κάμει κάποιαν ανάσχεσην, είχεν ζητήσει προ τετραμήνου από την Ευρώπην 3 δις Ευρώ (για την Ελλάδα υποσχέθησαν 3 εκατομμύρια!!), και τώρα με την απελπιστικήν τροπήν του θέματος ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως προσήλθεν και ζητά 9 δις Ευρώ! Φυσικά αν τα πάρει δεν θα τηρήσει τα υπεσχημένα κατά την παγίαν τακτικήν της.

Επιπροσθέτως βρήκε την ευκαιρίαν να εκβιάσει αγρίως την Ευρωπαϊκήν Ένωσην, η οποία παλινωδεί συχνά στις παράλογες απαιτήσεις της και δεν τολμά να της αρνηθεί ευθέως την ικανοποίησην των παραλογισμών. Συνέδεσε χθές το προσφυγικόν με την ένταξήν της στην Ευρώπην και ζήτησε να ληφθούν ευνοϊκά μέτρα και να αναιρεθούν οι περιορισμοί που υπάρχουν!!

Απατήσεις άκαιρες, υπερβολικές, παράλογες. Και οι Ευρωπαίοι μεταξύ των οποίων και Ημείς δεν απορρίψαμεν αυτομάτως την άκαιρην πρότασήν της!

Τις υπερβολικές αξιώσεις της τουρκίας, δίδει παραστατικώς το πιο κάτω δίστιχον από τα Κάλαντα της Αμοργού.

Γυρεύγ’ αμπέλι’ ατρύγητα, χωράφια με τα στάσυα (στάχυα)
γυρεύγει και την θάλασσαν μ’ όλα της τα καράβια


και εμείς που είμεθα μεταξύ των υποχρέων προς ικανοποίησην των αισχρών απαιτήσεών της, δεν της είπαμεν ακόμη «ας σιχτήρ».

1 σχόλιο

  1. Ποιός θα σιχτιρίσει την Τουρκία; Ο σπιθαμιαίος κ. Τσίπρας; Ο παντελώς ανίκανος να ενημερωθεί και να υπερασπίσει τα εθνικά θέματά μας;
    Ο κ. Τσίπρας (συγγνώμη ο δόκτωρ!!!) απλά πηγαίνει χασκογελώντας να μοιράσει τριαντάφυλλα στις γυναίκες δημοσιογράφους, τη στιγμή που η χούντα του Ερντογάν έκλεισε την εφημερίδα Ζαμάν!!!
    Τόσο μυαλό ο "σκληρός" διαπραγματευτής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση