GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή είναι η καυτή "αλληλογραφία" της προέδρου του Αρείου Πάγου με την Φ. Γεννηματά...

Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απάντησε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, και την κατηγορεί για απόπειρα ε...



Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απάντησε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, και την κατηγορεί για απόπειρα επέμβασης στο κοινοβουλευτικό έργο.
Ολόκληρη η επιστολή απάντηση της Φώφης Γεννηματά στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου:

«Με εξέπληξε η από 29.02.2016 επιστολή σας, τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για το ύφος της.

Αναφέρεσθε στην προσωπική σας διαμάχη με τον Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ.Σταύρο Τσακυράκη και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή σας η πρωτοβουλία.

Από την αρχή θέλω να είναι καθαρή η θέση μου.

Πρώτον, θεωρώ ανεπίτρεπτο το αίτημά σας να ασχοληθώ με το περιεχόμενο ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ, καθώς και με τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες των βουλευτών του κόμματός μας. Πέρα από το γεγονός ότι δεν αμφισβητείται η ορθότητά τους, κατά τον τύπο και το περιεχόμενο τους, θέλω να σας επισημάνω τη θεμελιώδη αρχή κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος για τη διάκριση των εξουσιών στην οποία, επιμελώς, αποφεύγετε να αναφερθείτε και να επικαλεστείτε. Η απόπειρά σας να επέμβετε στο κοινοβουλευτικό έργο, όχι μόνο με ξενίζει αλλά με υποχρεώνει να την αποδοκιμάσω και γραπτά.

Αυτή άλλωστε είναι και η αιτία για την οποία θεωρώ υποχρέωση μου να κοινοποιήσω την παρούσα επιστολή μου στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και στην Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Δεύτερον, θέλω να επαναλάβω την πλήρη διαφωνία μας στην κατάθεση μήνυσης εκ μέρους σας κατά του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη, όπως επίσης και τη συνυπογραφή σας στην κατά πλειοψηφία ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (του οποίου είστε μέλος), με την οποία επιχειρείται η υποστήριξη της μήνυσής σας.

Τρίτον, έχουν γίνει γνωστές μία σειρά από συνεχείς και απροκάλυπτες παρεμβάσεις τηςΚυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά τις πρόσφατες εκλογές. Ακόμα και με προαναγγελία διώξεων. Ακόμα και με συστηματικές διαρροές στο «φιλικό» προς την Κυβέρνηση Τύπο.

Δυστυχώς, δεν μου έχουν δοθεί πληροφορίες και στοιχεία ότι εσείς προσωπικά έχετε πράξει οτιδήποτε για την αποτροπή ή τον περιορισμό αυτών των απαράδεκτων κυβερνητικών παρεμβάσεων. Θα επανέλθω επ’ αυτού κατά την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία στον κατάλληλο χρόνο.

Τέταρτον, θεωρώ απαράδεκτη τη νέα νομοθετική διάταξη με την οποία ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου μπορεί να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο κατά του συνόλου των Δικαστών καθώς επίσης και τη σπουδή από εσάς να κάνετε άμεση χρήση της και να προχωρήσετε σε άσκηση πειθαρχικής δίωξης δικαστικών λειτουργών και στη διεξαγωγή της πειθαρχικής έρευνας από εσάς την ίδια.

Σέβομαι όλες τις αρχές της συνταγματικής δημοκρατικής τάξης. Και γι’ αυτό το λόγο σας απαντώ. Εξαιτίας δε της φύσης των ζητημάτων που έχετε θέσει με την επιστολή σας, θεωρώ αναγκαίο να δώσω στη δημοσιότητα και τη δική σας επιστολή και τη δική μου απάντηση.

Φώφη Γεννηματά»

2 σχόλια

  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 15 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012

    Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Ένα κείμενο που δίνει πολλές απαντήσεις στους δικαιολογημένους φόβους που εκφράζονται.

    Στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας: ΔΡΑΧΜΗ. Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία καιπαραδείγματα.

    Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει στηθεί πίσω από αυτό το δίλημμα.

    Ποιος είπε ότι το ευρώ
    δημιουργήθηκε για να υπάρχει για πάντα? Ποιος είπε ότι το ίδιο το ευρώ δεν έχει ημερομηνία λήξης?

    Ποιος είπε ότι το εφεύρημα του ευρώ δεν επιτέλεσε ήδη το καθήκον του και είναι η ώρα σιγά-σιγά να αποσυρθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας?

    Ποιος είπε ότι μπήκαμε στο ευρώ για να μείνουμε κιόλας?

    Ποιος είπε ότι δεν πέτυχε η είσοδός μας στο ευρώ?

    Εξηγούμαι: 1. Το ευρώ από τη φύση του και από τη λειτουργία του είναι ένα χρεωστικό νόμισμα.

    Παράγεται σε ειδικό χαρτί και μελάνια της ΕΚΤ, δηλαδή με ελάχιστο κόστος.

    Είναι αποσυνδεδεμένο πλήρως από τον λεγόμενο "χρυσό κανόνα" και επομένως, η αξία του είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ λογιστική .

    Η αξία του νομίσματος δεν αντιστοιχεί σε χρυσό. Δηλαδή είναι ...αέρας. Δεν πρόκειται περί πραγματικής αξίας αλλά περί λογιστικών συμψηφισμών αξιών στις συναλλαγές.

    2. Περαιτέρω, το ευρώ είναι νόμισμα που παράγει από την στιγμή της παραγωγής του, χρέος.

    Πώς γίνεται αυτό; Να η απάντηση: Το ευρώ "κόβεται" από την ΕΚΤ. Αλλά η ΕΚΤ (από τις ιδρυτικές συμβάσεις της ΟΝΕ) δεν μπορεί να είναι απευθείας δανειστής κρατών. Η ΕΚΤ υποχρεούται να δανείζει με το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο (αυτή τη στιγμή 0,75%) τις εμπορικές τράπεζες κάθε κράτους.

    Στη συνέχεια, οι τράπεζες δανειοδοτούν τα κράτη, είτε με τη σύναψη δανειακών συμβάσεων (οπότε το επιτόκιο δανεισμού κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6% και καθορίζεται με διμερείς διαπραγματεύσεις) είτε με την αγορά ομολόγων χρέους (οπότε το επιτόκιο δανεισμού προσδιορίζεται από τις χρηματαγορές κατ΄ αρχή επάνω στο δίπολο "προσφορά-ζήτηση" και ανάλογα με την επικινδυνότητα της τοποθέτησης , αυτά είναι τα διαβόητα spreads).

    Άρα, τελικά, ο αέρας που παράγει η ΕΚΤ καταλήγει να αποτελεί προϊόν δανεισμού, ο οποίος επιβαρύνει επιτοκιακά ένα κράτους περί το 4%-5%. Παράδειγμα: Έστω ότι η ΕΚΤ έκοψε 100€.

    Αυτά τα δανείζει στην τράπεζα Τ με επιτόκιο 0,75%. Η Τράπεζα Τ τα δανείζει με τη σειρά της στο κράτος Κ με επιτόκιο 5%.

    Άρα το κράτος, όταν θα έρθει η ώρα της αποπληρωμής, θα πρέπει να αποπληρώσει 105€.

    Από αυτά τα 105€, τα 4,25 θα τα κρατήσει η τράπεζα Τ, ως απόδοση του επιτοκίου της. Και τα υπόλοιπα 100,75€ θα πρέπει να τα αποδώσει στην ΕΚΤ.

    Ας το δούμε με ερωταπαντήσεις για να γίνει σαφές τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Κλ.18 Μαρ 2016, 9:04:00 π.μ.

    Μήπως, λέω μήπως, η κ. Θάνου διαπράττει ολέθριο λάθος;
    Αλλιώς δεν εξηγείται ότι κάνει μήνυση κατά του κ. Τσακυράκη που θα εκδικάσει όμως "υφιστάμενός" της δικαστής! Δεν μπορεί να καταλάβει ότι αν ο δικαστής αγνοήσει την ιδιότητά της ως μηνύτριας και αθωώσει τον κ. Τσακυράκη εξευτελίζεται η ίδια; Και από την άλλη πλευρά αν τον καταδικάσει, πάλι εξευτελίζεται η κ. Θάνου γιατί θα θεωρηθεί ότι άσκησε αφόρητη πίεση στον υφιστάμενό της δικαστή; Και στις δύο περιπτώσεις όμως κλονίζει, με την άστοχη ενέργειά της, διεθνώς το κύρος της Δικαιοσύνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση