GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει ο ΕΟΦ για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Για «δημοσιεύματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» κάνει λόγο ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), απαντώντας σε όσα δήλωσε ο...


Για «δημοσιεύματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» κάνει λόγο ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), απαντώντας σε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σχετικά με σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στα ελληνικά φαρμακεία.
Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, η αποτροπή των ελλείψεων φαρμάκων δεν αποτελεί ρεαλιστική προσέγγιση, καθώς οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων είναι ποικίλοι και μπορεί να οφείλονται σε προβλήματα παραγωγής ή ποιότητας, απρόβλεπτη αύξηση της ζήτησης, παράλληλο εμπόριο, και άλλες παραμέτρους που δεν είναι πάντοτε εφικτό να προβλεφθούν.
Όπως σημειώνει, γίνεται αναφορά σε προϊόντα των οποίων η κυκλοφορία έχει διακοπεί ή είναι μηδενική, ενώ επανέρχεται σταθερά το θέμα της έλλειψης συγκεκριμένων εμβολίων για τα οποία υπάρχει ήδη ενημέρωση για την πανευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος.
«Η δημοσίευση καταλόγων με 100 και πλέον προϊόντα με την επισήμανση ότι βρίσκονται σε μόνιμη έλλειψη ή περιορισμό διάθεσης δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό από τις πραγματικές ελλείψεις και την εξεύρεση λύσης για την αντιμετώπισή τους», υπογραμμίζει ο ΕΟΦ και καλεί όλους τους επαγγελματίες της υγείας σε εποικοδομητική επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση