GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ωρολογιακή βόμβα στην Ευρώπη ο πληθυσμός που όλο γερνάει...

Μια ωρολογιακή βόμβα που λειτουργεί υπόγεια και σιωπηλά είναι για την Ευρώπη ο πληθυσμός της που όλο γερνάει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις...


Μια ωρολογιακή βόμβα που λειτουργεί υπόγεια και σιωπηλά είναι για την Ευρώπη ο πληθυσμός της που όλο γερνάει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού (που δεν είναι μόνον ελληνικό) αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την βιωσιμότητα όχι μόνον του ασφαλιστικού αλλά και ολόκληρου του οικονομικού συστήματος.
Μέχρι το 2030, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, ο αριθμός των εργαζομένων μεταξύ 56 και 64 ετών θα έχει αυξηθεί κατά 24 εκατομμύρια.
Μέχρι το 2025, ο πληθυσμός της Ευρώπης θα αποτελείται κατά συντριπτική πλειονότητα από άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω!
Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που θα είναι σε ηλικία να εργαστούν θα είναι σαφώς λιγότεροι και θα υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών: σχεδόν 21 εκατομμύρια εργαζόμενοι.
Σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, το 2060, μόνον 2 εργαζόμενοι θα αντιστοιχούν σε κάθε Ευρωπαίο άνω των 65 ετών (δηλαδή συνταξιούχο).
Ειδικότερα στην Ελλάδα, το ποσοστό των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών το 2020 θα πλησιάζει το 24% και ο πληθυσμός των παιδιών ηλικίας ως 14 ετών θα εξακολουθήσει να μειώνεται. Σήμερα μόλις το 14% του πληθυσμού είναι παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση